15 leuke haakpatronen voor de herfst

Mushroom+1.2-1920w.jpg

Joepie het is nu officieel herfst! De bomen die van kleur veranderen, paddenstoelen, eikels en kastanjes, de natuur is prachtig deze tijd van het jaar! Maar het is ook meteen heerlijk haakweer, het is niet zo warm meer en het is heerlijk op de bank, met een deken en een kop thee en je haakwerk! Daarom deel ik deze week 15 leuke herfst haakpatronen!

Herfst haakpatronen: Paddenstoelen

Bij de herfst horen natuurlijk paddenstoelen. En hoe leuk zijn deze rood met witte stippen paddenstoelen. Iedereen herkend deze lekker snel natuurlijk, omdat ze zo typisch zijn.

Paddenstoelen van GrietjeKarwietje

GrietjeKarwietje heeft twee super leuke gratis patronen voor paddenstoelen. In twee verschillende maten! Je kunt kiezen tussen een grote en een kleine. De kleine is natuurlijk perfect om een sleutelhanger van te maken!

Ik vind dit echt super leuke patronen! Super fijn is ook dat dit Nederlandstalige patronen zijn. Zelf heb ik ooit eens een pakketje van de Hema gekocht waar een patroon van een paddenstoel in zat, maar die was lang niet zo leuk helaas.

Haakpatroon paddestoel

Haakpatroon kleine paddestoel

Poppy de Paddenstoel

Zelf heb ik ook een super leuk patroon van een paddenstoel ontworpen. Dat is Poppy de Paddenstoel natuurlijk!

Rood witte gehaakte paddenstoel met een vrolijk gezichtje

Herfst haakpatronen: bosdiertjes

Naast paddenstoelen zijn er natuurlijk ook een aantal bosdiertjes die heel er kenmerkend zijn voor de herfst. Denk aan eekhoorntjes en egeltjes die heel druk zijn met het verzamelen van eten voor hun winterslapen.

Schattig egeltje

Hoe schattig is dit egeltje van MrsHooked?! Je kan er stekels aan maken met garen of je kan hem zo laten en er je naalden en spelden in steken en dan is het een leuk speldenkussentje!

Beide opties staan beschreven in de werkbeschrijving van dit gratis, Nederlandstalige patroon!

Haakpatroon egeltje
Haakpatroon eekhoorn

Eekhoorn

Als er iets bij de herfst hoort dan zijn het wel eekhoorntjes! De eekhoorntjes die alle nootjes verzamelen. Ik  zie ze hier in de stad niet zoveel, dus moet ik maar m’n eigen maken 😉

Bijvoorbeeld met dit patroon van Stip en Haak! Dit is wel een betaald patroon, maar de patronen van Stip en Haak zijn zeker weten hun geld waard! Deze Nederlandstalige patronen zijn altijd goed beschreven en staan vol met foto’s waar nodig.

Deze schattige eekhoorn heeft een lekker zachte pluizige staart en wordt zelfs wel 40 centimeter groot!

Herfst haakpatronen: bladeren en meer

Het is natuurlijk ook super leuk om een slinger, herfsttafel of herfstkrans te maken met verschillende bladeren, eikels en dennenappels eraan.

Esdoornblad

Het is geen herfst zonder mooie blaadjes toch? Ik geniet echt van de mooie kleuren aan de bomen! En nu kan je deze zelf maken met het patroon van dit mooie esdoorn blad.

Met dit mooie maple leaf patroon van ThePaintedHinge haal je de herfst in huis! Letterlijk met mooie blaadjes. Wat dacht je er van om ze als onderzetters te gebruiken, of bij de steeltjes aan elkaar te haken om er een mooie slinger van te maken? Je kunt je in elk geval in volle glorie uitleven met dit gratis Engelstalige patroon.

Haakpatroon esdoornblad
Haakpatroon eikenblad

Eikenblad

Naast een leuk esdoornblad heb ik ook een leuk Engelstalig patroon gevonden voor een gehaakt eikenblad. Om je herfstkrans, -tafel, of -slinger helemaal mee af te maken!

Dit patroon van In the Yarn Garden kun je gratis op hun website raadplegen.

Naast een geschreven patroon is er ook een diagram beschikbaar, dus zelfs als je geen Engelstalige patronen kunt lezen kun je met het diagram patroon vast wel uit de voeten.

Dennenappels

Dennenappels zijn ook echt een leuk item om te haken deze herfst! Ik heb een aantal verschillende patronen gevonden voor dennenappels. Er zijn er eigenlijk echt wel heel erg veel als je even op google, Ravelry of Pinterest gaat kijken. Ik heb zoals van al deze patronen weer de leukste uitgekozen.

Krokodillensteek dennenappel

Deze leuke dennenappel wordt gehaakt met behulp van de krokodillensteek (crocodile stitch). Een mooie steek waarmee je een soort schubben haakt, precies zoals een dennenappel er dus ook uit ziet! Dit gratis Engelstalige patroon kun je vinden op de website van Wild Ginger Dolls.

Haakpatroon dennenappel

Dennenappel collectie

Het tweede patroon is eigenlijk een collectie die ik tegenkwam. Dit zijn Engelstalige en betaalde patronen, maar zeker de moeite waard! Want met dit patroon van PlanetJune en de uitbreiding ervan krijg je maar liefst 7 verschillende patronen en variaties van dennenappels. Klein, groot, dik, dun, lang, kort, echt van alles! En natuurlijk kun je hier zelf ook nog mee spelen door de keuze van je garen, met dikker garen krijg je automatisch een grotere dennenappel.

Haakpatroon dennenappel collectie

Eikel

Haakpatroon eikel

Dit patroon kwam ik tegen en moest ik er ook zeker bij gaan benoemen. Dit eikeltje is echt zo schattig! Tot nu toe zijn het veel decoratie items geweest waar ik patronen van gedeeld heb, maar dit is echt een super leuk knuffeltje waar ik ook zeker kinderen mee zie spelen!

Je vind het gratis Engelstalige patroon op de site van Grace and Yarn.

Herfst patronen: Pompoenen

Pompoenen horen voor mij ook echt bij de herfst. Het is een typische herfstvrucht. In mooie gele en oranje tinten zijn dit ook decoratie vruchten waar ik heel blij van wordt. Jammer vind ik het altijd wel dat ze altijd weer vrij snel vergaan. Maar met leuke gehaakte pompoenen heb je dat gelukkig niet! Natuurlijk zijn de pompoenen leuk voor de herfst, maar ook specifiek als Halloween decoratie, als je dat viert.

Twee hele kleine gehaakte pompoenen op een zwarte ondergrond

Pompoenen

Dit eerste patroon is eigenlijk voor een heel kleine pompoen. Dit is een kleine pompoen van PlanetJune. Dit patroon heb ik zelf al eens gehaakt en is super makkelijk te volgen. Ik heb er toen twee gehaakt zoals je kunt zien en heb er één een gezichtje gegeven. Best schattig toch? Dit is trouwens een gratis Engelstalig patroon.

Het tweede patroon wat ik uitgekozen heb van de pompoenen heb ik ook al eens eerder gemaakt. Zoals je kunt zien is dit een wat grotere pompoen. Opnieuw is dit een gratis, Engelstalig patroon.

Het patroon kan je hier vinden en is ontworpen door Krissys Over The Mountain Crochet.

Gehaakte pompoen met kastanjes er naast en erop

Eigen patronen voor pompoenen

Naast de patronen voor de pompoenen die ik net al noemde heb ik zelf ook nog patronen voor twee pompoenen ontworpen. De eerste is het patroon van een pompoen ontworpen met eco barbante. Toen bleef er nog een beetje garen over en hiermee heb ik nog een tweede pompoen ontworpen in een kleiner formaat.

Het idee van beide pompoenen is ongeveer hetzelfde, dus wanneer je deze onder de knie hebt is ie zo makkelijk om te maken! In alle kleuren en maten die je maar kan verzinnen. Superleuk voor op tafel of bijvoorbeeld met heel dik garen gehaakt voor bij de voordeur 😉

Via de bundel herfst haakpatronen krijg je het patroon van deze twee pompoenen EN Poppy de paddenstoel met een leuke korting!

En wat vind je van deze patronen? Wordt jij hier net zo enthousiast van als ik? Ga je er eentje maken en wat ga je er dan mee doen?

Shop de producten uit deze blog

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Meld je aan en wees altijd op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes. Krijg een e-book vol haakinspiratie in je mailbox als je je nu aanmeld!

Haak aan!

Meld je aan en wees als eerste op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes.
Krijg een gaaf e-book in je mailbox als je je nu aanmeld!

Cora's Knit Knacks

Tarwekamp 136
1112HJ Diemen
info@corasknitknacks.nl
085 - 000 48 28

Btw id: NL001219089B39
KvK nummer: 68878982

Volg mij op

iDeal betaalmethode Paypal betaalmethode Mastercard betaalmethode Visa bethaalmethode
Bancontact betaalwijze logo
Keurmerk webwinkel

Cora's Knit Knacks is leverancier van Hoooked garens en vertegenwoordiger van Rosarios 4 garens

© 2018 - 2024 Cora's Knit Knacks