6 leuke haakpatronen voor het goede doel

Haakpakketje van Zettelen Homemade Atelier voor het testen van de patronen voor het goede doel van de kerstengel en kerstboom

We zitten inmiddels al weer in de laatste twee maanden van het jaar. Een vreemd en heel bewogen jaar. Een jaar van een wereldwijde pandemie, waardoor de problemen in de huidige samenleving nog duidelijker geworden zijn. Maar juist nu, nu we het contact met anderen zo moeten missen, zoeken we dat erg. Juist nu willen we de ander meer dan ooit helpen. Daarom heeft Lizette van ZETTElen.homemade een mooi initiatief bedacht. En dat was iets waar ik mijn bijdrage aan kon en wilde leveren. Namelijk door voor haar wat patronen te testen. En dan niet zomaar patronen, maar leuke haakpatronen voor het goede doel!

Patroon testen

Ik zal eerst even uitleggen wat het testen van een patroon is en waar het voor dient. Want ik kan me voorstellen dat niet iedereen, zeker de niet hakers onder mijn lezers, weten wat dit inhoudt!

Vaak werken ontwerpers alleen. En wordt het patroon door de ontwerper al wel een aantal keer gehaakt om te kijken of alles klopt. Door een patroon te testen worden er nog weer extra foutjes uitgehaald. Want als je lang genoeg ergens naar kijkt zie je het zelf niet meer, dus dan is een extra paar ogen (of meerdere) heel erg fijn.

Het testen is eigenlijk gewoon het patroon heel secuur lezen, en precies volgens het patroon haken. Dan zie je vanzelf of er dingen staan die overbodig zijn of verkeerd. Of dat er dingen missen. 

Pakketje met garen voor de patronen voor het goede doel wat door Lizette toegestuurd was

De kerstgedachte

Lizette heeft zes leuke patronen ontworpen welke je onder het mom van een fijne kerstgedachte bij haar kunt kopen. De opbrengst van de patronen gaat geheel naar een goed doel. Zo van, verbeter te wereld, begin bij jezelf 😉

Nou, dat sloeg bij mij wel aan. Ik volg Lizette al wat langer en ik weet dat zij ongeveer tegelijkertijd als ik er over zat te denken om patronen te gaan maken. Dus als ik haar kan helpen door te testen is dat fijn voor haar. Als ik haar kan helpen door te testen voor een patroon voor het goede doel is dat natuurlijk fijn voor veel meer mensen!

Dus snel aan haar doorgegeven dat ik wel wilde testen en ik kreeg een leuk pakketje toegestuurd met alle benodigdheden voor twee patronen. Deze twee patronen maken beiden gebruik van hand gesponnen wol.

Gehaakt patroon van de kerstboom, een van de geteste patronen voor het goede doel
Gehaakt patroon van de engel, een van de geteste patronen voor het goede doel

Zes kleine haakpatronen voor het goede doel

Zoals je al kan zien passen de patronen die ik getest heb ook echt heel erg bij de kerst! Naast het patroon van de engel en de kerstboom die ik getest heb heeft zij nog vier leuke haakpatronen: een tweede variant van de kerstboom, een gezichtsreinigingspad, en twee verschilllende onderzetters. Al deze patronen zijn super makkelijk te volgen en heel erg geschikt voor beginners! Lizette schrijft namelijk de patronen volledig uit, ze maakt geen gebruik van afkortingen!

Van alle patronen gaat een deel van de opbrengst naar Stichting Haarwensen. Hoe tof is dat!

Gehaakte kerstboom volgens het patroon van ZETTElen Homemade

Twee verschillende kerstboompjes

Er zijn twee patroontjes voor een leuke kerstboom hanger. Met kralen erin zien ze er super speels uit!

Je kan het haakpatroon voor de kerstboom hanger kopen in twee verschillende varianten. Het eerste patroon is het haakpatroon dat ik getest heb en wat je op de foto hiernaast kunt zien. Het tweede patroon is gehaakt op dezelfde manier, maar dan met andere aantallen waardoor je weer een heel ander uiterlijk krijgt. Dit kerstboompje is wat lager en breder dan die ik gehaakt heb.

Engel

Ook het haakpatroon voor de kerstengel heb ik getest en is lekker makkelijk te volgen. 

Gezichtsreinigingspad

Het vierde haakpatroon wat je bij Lizette kunt kopen waarbij een deel van de opbrengst naar het goede doel gaat is het patroon voor een gezichtsreiniginspad. Dat is super duurzaam in gebruik! Je gebruikt ze als alternatief voor wattenschijfjes en wast ze daarna, hierdoor kun je ze dus heel lang blijven gebruiken.

Dit patroon is niet door mij getest, maar heeft Lizette zelf al wel heel veel keren gehaakt, dus ook dat zal een super goed te volgen patroon zijn!

Gehaakte engel volgens het patroon van ZETTElen Homemade

Onderzetters

De laatste twee haakpatronen die je bij Lizette kunt kopen waarbij een deel van het aankoopbedrag naar het goede doel gaat zijn voor leuke onderzetters!

Ze heeft de onderzetters weer in twee varianten. De eerste is het patroon voor een simpele, ronde onderzetter. De tweede is het haakpatroon voor een mooie sierlijke onderzetter. Ook dit is een ronde onderzetter, maar er wordt met de lengte van steken en lege ruimte gespeeld in deze onderzetter.

En, ga jij één of meerdere van deze leuke patronen maken?

Kies voor één van deze garens voor het haken van deze toffe patronen!

De verschillende patronen kunnen met heel verschillende garens gehaakt worden natuurlijk. Daarom geef ik hier onder wat tips voor garen die je voor de patronen kunt gebruiken. Klik op de foto’s om ze te bekijken.

Soft Cotton DK, Regata, Somen en Eco Barbante kun je voor alle patronen gebruiken. Daarnaast kun je de patronen voor de kerstengel en de kerstboompjes ook met Eucalyps, Bio Bamboo of Merino 4 US haken. Of kies voor een mooi garen uit je eigen voorraad.

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Meld je aan en wees altijd op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes. Krijg een e-book vol haakinspiratie in je mailbox als je je nu aanmeld!

Haak aan!

Meld je aan en wees als eerste op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes.
Krijg een gaaf e-book in je mailbox als je je nu aanmeld!

Cora's Knit Knacks

Tarwekamp 136
1112HJ Diemen
info@corasknitknacks.nl
085 - 000 48 28

Btw id: NL001219089B39
KvK nummer: 68878982

Volg mij op

Betaalopties

iDeal betaalmethode Paypal betaalmethode Mastercard betaalmethode Visa bethaalmethode
Bancontact betaalwijze logo
Keurmerk webwinkel

Cora's Knit Knacks is leverancier van Hoooked garens en vertegenwoordiger van Rosarios 4 garens

© 2018 - 2024 Cora's Knit Knacks