De mooiste plannen voor een mooi nieuw jaar!

photo-1500212802521-de7d7426f496-03374e69-1920w.jpg

Rond de jaarwisseling zijn we allemaal veel bezig met terug kijken op het afgelopen jaar en vooruit kijken naar het komend jaar. Waar ben je nu en wat wil je nog verder bereiken, en hoe? Ook ik ben aan het terugblikken en vooruit kijken geslagen! Vorige week schreef ik al over hoe ik het afgelopen jaar ervaren heb. Vandaag schrijf ik over wat mijn doelen waren en wat mijn doelen voor 2021 zijn. Lees je mee?

Vrouw die lachend verschillende bollen garen laat zien

Doelen voor 2020

Tja, doelen voor 2020 had ik eigenlijk niet echt. Een jaar geleden was ik daar in elk geval niet zo mee bezig. Ik was helemaal niet bezig met doelen maken en structuur in m’n bedrijf was er al helemaal niet! Ik hield me niet echt bezig met wat bij mij past en waar ik nou blij van wordt, ik deed gewoon. En dat was dan vooral zorgen en zorgverlenen.

En zoals ik in de blog van vorige week schreef, is juist dat maar gewoon doen, dankzij corona, een beetje (beetje boel!) gaan schuren en ben ik het traject bij Nicole gestart. En als ik eerlijk ben, ben ik toen pas doelen gaan maken.

Het grote, overkoepelende, doel voor 2020 was meer verkopen krijgen. Eens echt kijken hoe ver ik mijn creatieve bedrijf kon laten groeien. In dat vreselijk vreemde jaar wilde ik hier meer aandacht aan besteden omdat ik hier blij van wordt. Gelukkig heb ik dit doel in kleinere doelen kunnen knippen. Stappen die voor mijn gevoel nodig waren om het grote doel te bereiken.

Meer echte volgers

Het eerste wat ik wilde was meer echte volgers. Daarbij had ik in eerste instantie niet echt een cijfer in m’n hoofd. Want het ging me er niet om dat ik veel volgers zou hebben, maar juist meer mensen die mij echt leuk vinden. En daarbij was alles beter dan niks.

Om dat te bereiken heb ik op een gegeven moment ook een heleboel volgers verwijderd. Mensen die nooit reageerden, niet meer actief waren of waarvan ik gewoon zeker wist dat ze niet binnen mijn doelgroep passen (elke dame die actief is op Instagram kent ze vast wel, die mannen accounts met vreemde namen, meestal uit Amerika die alleen de foto’s van je gezicht leuk vinden, en meteen vreemde berichtjes sturen)

Daarna heb ik wel aantallen bedacht, gewoon om mijzelf een doel en structuur te geven. Voor het einde van het jaar wilde ik er nog 100 volgers bij hebben. Dat kwam neer op voor 31 december 350 volgers hebben. Ik tilde er niet heel erg zwaar aan, want de andere twee doelen zouden er wel voor zorgen dat dit vanzelf zou komen.

En inderdaad, want ik heb het gehaald hoor! Op het moment van schrijven zit ik op 383 💪

Vrouw die met een grote lach een heleboel bollen garen vast houdt

Meer zichtbaarheid

Mijn tweede doel was namelijk om meer zichtbaar te worden. In de letterlijke en figuurlijke zin. Ik postte namelijk vrijwel nooit een foto van mijzelf op mijn feed en mijn gezicht laten zien in stories vond ik reuze eng!

Dus, mijn doel was om minimaal 1x per week een foto van mijzelf in m’n feed te plaatsen en om te proberen dagelijks iets in de stories te zetten waarvan dan ongeveer twee keer per week ook echt met m’n gezicht erop.

Door de stories te gebruiken wilde ik meer laten zien van waar ik mee bezig was en wat mij bezig houdt en dus niet alleen in de letterlijke zin zichtbaar zijn met m’n gezicht in de feed.

Dit doel heb ik ook behaald. Ten minste, ik weet dat sinds ik dat doel gesteld heb ik minstens 1x per week met een foto van mijzelf zichtbaar was in de feed. De stories ging wat meer met horten en stoten. Maar dat komt nog vooral door tijdsgebrek en dat ik het nog altijd lastig vind wat mensen wel en niet leuk vinden om te zien. Ik werk nog 3 dagen als verpleegkundige en daarvan kan ik veel niet laten zien of vraag mij af hoe interessant het is. Dus ook hier ga ik komend jaar nog verder mee.

Meer structuur in m’n social media

Het laatste kleine doel wat ik voor 2020 had was meer structuur in m’n social media. Want ik besteedde er enorm veel tijd aan, en er zat geen structuur in wat ik postte. Ik wist trouwens ook heel vaak niet wat ik moest plaatsen. Dus ik wilde meer structuur in m’n social media berichten, van te voren inplannen zodat ik er niet dagelijks over na hoef te denken, en nog maar 2x in de week er tijd aan hoefde te besteden (afgezien van de stories).

En dit was eigenlijk in eerste instantie de reden dat ik het traject bij Nicole gestart ben. Want ik wilde meer structuur maar wist gewoon niet hoe. Samen met haar ben ik planningen gaan maken. Een jaarplanning en maandelijkse. Zodat ik wist welke dingen er aan zouden komen waar ik over kon schrijven. Bijvoorbeeld kerst of moederdag.

En ja, afgezien van de week met kerst heb ik dit compleet gehaald. Het voelt heerlijk wanneer ik de posts voor een aantal dagen ingepland heb en er niet verder over na hoef te denken de dagen erop. Dat geeft me dan weer ruimte om bezig te zijn met stories, of zelfs Reels.

Focus voor 2021

Voor 2021 is mijn focus het nog meer laten groeien van mijn creatieve bedrijf! Door nog meer te gaan staan voor wie ik ben en wat voor mij belangrijk is wil ik mijn bedrijf steeds verder laten groeien. Nog meer met eigen patronen bezig zijn, kleuren en garens waar ik blij van wordt en meer van dat soort dingen. Ik heb er al hele toffe ideeën voor en ga er hard aan werken!

Hoooked Spesso: dik garen van gerecycled katoen in geel en oranje kleuren

Een paar dingen die je komend jaar bij mij kunt gaan verwachten:

  • Meer eigen patronen
  • DIY pakketten waarmee je zelf aan de slag kunt
  • Nog meer mijn eigen kleuren en stijl ontwikkelen
  • Online (en als corona het toe laat ook offline) workshops!

En natuurlijk blijven de doelen voor 2021 vrijwel hetzelfde. Ga ik verder met het laten groeien van mijn echte volgers, het zoeken naar verbinding en samenwerkingen, zichtbaar zijn en blijven, gaan staan voor wat ik belangrijk vind en lekker lol hebben in wat ik doe!

Want mijn aller grootste, superste doel voor komend jaar is om nog meer omzet te maken uit m’n creatieve onderneming en dus minder tijd te hoeven besteden in de zorg. Meer bezig zijn met waar ik echt gelukkig van wordt!

Mijn doel voor dit jaar is dus eigenlijk nog verder werken aan het verwezenlijken van mijn droom. Heb jij je doel(en) voor 2021 al helder?

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Meld je aan en wees altijd op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes. Krijg een e-book vol haakinspiratie in je mailbox als je je nu aanmeld!

Haak aan!

Meld je aan en wees als eerste op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes.
Krijg een gaaf e-book in je mailbox als je je nu aanmeld!

Cora's Knit Knacks

Tarwekamp 136
1112HJ Diemen
info@corasknitknacks.nl
085 - 000 48 28

Btw id: NL001219089B39
KvK nummer: 68878982

Volg mij op

iDeal betaalmethode Paypal betaalmethode Mastercard betaalmethode Visa bethaalmethode
Bancontact betaalwijze logo
Keurmerk webwinkel

Cora's Knit Knacks is leverancier van Hoooked garens en vertegenwoordiger van Rosarios 4 garens

© 2018 - 2024 Cora's Knit Knacks