Linnen is het fijnste garen voor zomerkleding!

Vijf kleuren hoooked somen garens, geel, blauw, wit en oranje katoen linnen garen

De zomer komt er aan dus wil je graag je dikke wol omruilen voor een wat lichter en luchter garen. Hoe mooi is het dan als dit ook nog eens duurzaam is en een perfecte mix van katoen en linnen. Linnen wordt al heel lang gebruikt voor lichte en luchtige zomer kleding omdat het enorm geschikt is om vocht op te nemen en warmte te reguleren. En nu kun je dat ook als haakgaren gebruiken.

In deze blog wil ik je meer vertellen over dit mooie garen, wat je er allemaal mee kan en waar je rekening mee moet houden als je met dit toffe garen aan de slag gaat! Je vindt zo eerst een video en daarin staat eigenlijk ook alles wat ik verder ook in de blog beschreven heb. Dus als je het kijken (of luisteren) naar een video fijner vindt: grijp je kans!

Hoooked somen, een zomers garen van gerecycled katoen en linnen in een gele kleur

Kijk en luister mee!

In de onderstaande video vertel ik alles wat je ook in deze blog terug kunt vinden. Dus als je liever luistert en kijkt in plaats van leest: grijp je kans! Ook leuk als je de garens iets meer ‘in het echt’ wilt zien ten opzichte van statische foto’s!

Als je liever leest kun je natuurlijk ook gewoon verder lezen onder de video!

Een natuurlijk garen van biologisch linnen

Na de blogs over Soft Cotton DK en Eucalyps is het nu tijd om naar dit mooie garen van Hoooked te kijken. Ik heb het dan natuurlijk over Somen, het garen van Hoooked wat gemaakt is van een mooie mix van gerecycled katoen en biologisch linnen. Het is daarmee ook meteen een heel natuurlijk en plantaardig garen met prachtige eigenschappen.

Linnen wordt gemaakt van de vlasplant. Dit is een plant die relatief makkelijk groeit en daarna een ruwe, maar stevige vezel produceert. Daarom wordt het in het maken van kleding en garen vaak gecombineerd met katoen. Hierdoor ontstaat een zachte maar zeer sterke draad. Een echte match made in heaven dus, die ook in dit garen van Hoooked optimaal gebruikt wordt.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Voor het maken van dit garen worden er stukken afval uit de kleding industrie gecombineerd met vlasvezel om een milieuvriendelijk katoen-linnen garen te maken. De afvalstukken van katoen worden versnipperd en opnieuw gesponnen tot garen samen met de vlasvezels.

Combinatie katoen-linnen garen beter dan 100% katoen?

Dat hangt natuurlijk in alles af van de oorsprong van de katoen. Ten opzichte van ‘gewone’ katoen, daarmee bedoel ik dus katoen dat niet gerecycled is of niet biologisch in oorsprong is, dan is dit wel een beter garen. Als ik het al zo kan zeggen. Het is vooral beter in de zin dat het minder vervuilend is voor de aarde.

Dat komt voornamelijk door de manier waarop vlas, waar uiteindelijk linnen van gemaakt is, geproduceerd wordt. Hier komt ten opzichte van katoen, al veel minder bestrijdingsmiddelen en veel minder mest bij kijken. Want als er teveel mest gebruikt wordt dan krijgt de vlasplant hele lange vezels die juist weer niet bruikbaar zijn om stoffen en garens van te maken.

Het is in dat opzicht dus eigenlijk een stuk makkelijker om linnen op een biologische manier te telen. Want biologisch is natuurlijk gewoon geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Beide kan de vlasplant niet zo goed tegen, dus is het gebruik van linnen meteen al een stuk milieuvriendelijker dan katoen waar veel (kunst)mest, (chemische) bestrijdingsmiddelen en water voor nodig is.

Wat kun je met dit mooie linnen garen?

Het is dus een zacht maar stevig garen. Er zit geen rek in, dus daar moet je met het haken van bijvoorbeeld kleding wel rekening mee houden. Gelukkig zitten er in je steken vaak wel wat rek, wat dan toch voor een comfortabel kledingstuk zorgt.

Qua kleuren zijn er op dit moment vooral veel aardse tinten verkrijgbaar. Dit heeft te maken met de milieuvriendelijke manier van het verven en verkrijgen van de kleuren. Dus vooral veel warme en natuurlijke kleuren.

Net als veel van de andere garens van Hoooked heeft ook dit garen weer een wat losse twist. Er zit weinig draai in de garens waardoor deze tijdens het haken wat sneller kunnen splijten dan je misschien gewend aan bent. Maar toen ik dit garen zelf ging gebruiken had ik hier gelukkig helemaal geen last van. Het haakte juist super snel en makkelijk weg.

Hoooked somen garen in 5 verschillende kleuren

Perfect voor zomer kleding!

Eigenlijk is de combinatie van linnen en katoen in een garen een perfecte combinatie voor de zomer. Voor zomer kleding, zowel voor volwassenen als kinderen en baby’s. Want linnen ademt goed en neemt veel vocht op. De stof die je met dit garen haakt is super soepel en flexibel en zorgt voor een comfortabele pasvorm.

Daarnaast kun je het natuurlijk ook gebruiken voor accessoires, denk aan tassen. Home deco zoals bijvoorbeeld kussens is ook heel mooi met dit garen en zelfs knuffels en amigurumi kan je hier van maken. Dit garen heeft namelijk ook een prachtige stekendefinitie. Ik schreef ook al meer over mijn ervaring met dit fijne garen.

Enthousiast geworden?

Ben jij nu ook net zo enthousiast geworden over dit mooie katoen-linnen garen als dat ik ben? Dit heerlijke zachte en fijne garen met zulke mooie eigenschappen! Ga dan gewoon eens een kijkje nemen in de winkel en het zelf uit proberen!

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Meld je aan en wees altijd op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes. Krijg een e-book vol haakinspiratie in je mailbox als je je nu aanmeld!

Haak aan!

Meld je aan en wees als eerste op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes.
Krijg een gaaf e-book in je mailbox als je je nu aanmeld!

Cora's Knit Knacks

Tarwekamp 136
1112HJ Diemen
info@corasknitknacks.nl
085 - 000 48 28

Btw id: NL001219089B39
KvK nummer: 68878982

Volg mij op

iDeal betaalmethode Paypal betaalmethode Mastercard betaalmethode Visa bethaalmethode
Bancontact betaalwijze logo
Keurmerk webwinkel

Cora's Knit Knacks is leverancier van Hoooked garens en vertegenwoordiger van Rosarios 4 garens

© 2018 - 2024 Cora's Knit Knacks