Door creativiteit blijf je in balans

Vrouw die vrolijk kijkt en twee gehaakte harten vast houdt

Heb jij je flink gestresst gevoeld de laatste weken? Ben je druk geweest met de feestdagen? Kom je tot de conclusie dat je nieuwjaarsvoornemens toch niet zo lekker gaan als je van te voren had gehoopt? Ga nu weer lekker terug naar jezelf. Zoek de balans weer op door creatief aan de slag te gaan! Want je creativiteit op wat voor manier dan ook gebruiken zorgt er voor dat je weer in balans komt.

Uit balans raken gebeurt zo snel..

Het is tegenwoordig, dankzij de smartphones zo makkelijk om alles wat je doet, wat er gebeurd en wat je maakt meteen vast te leggen. En dankzij social media is het dan ook nog eens super makkelijk om te kijken naar wat een ander doet en maakt en dat met jouzelf te vergelijken. Dat is niet altijd fijn en zorgt er soms juist voor dat je onzeker, gestresst en perfectionistisch wordt. Dat je jezelf (toren)hoge verwachtingen oplegt.

Zelf ben ik hier ook weer flink tegen aangelopen. Oeps 😅
Vooral in een stukje perfectionisme en toren hoge verwachtingen van mijzelf. Oh, en heftige onzekerheid… Ik merkte dat ik voor de feestdagen en in de eerste week van januari een beetje aan het afwachten was van de nieuwe site. En toen in de tweede week van januari deze dan toch zo goed als klaar was moesten alleen de laatste puntjes op de i enzo nog. Maar in mijn hoofd moest het meteen perfect. Natuurlijk kan ik nu ook gewoon alles nog aanpassen, die overtuiging was dus dikke onzin!

Maar ik deed dit ook in mijn ontwerpen, heel vaak opnieuw beginnen omdat het net niet was wat ik in mijn hoofd had. Mijn boekhouding, mijn hoofd zei dat ik eerst alles op orde moest hebben voordat ik de nieuwe boekhouder toegang geef.. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Resultaat: drie dagen knallende hoofdpijn omdat m’n lichaam zegt “ho stop, dit gaat zo niet” De balans is er uit..

Handen van een vrouw die haken

Balans weer terug vinden door creativiteit

Gelukkig weet ik inmiddels wat ik op zo’n moment moet doen: haaknaald pakken en even iets makkelijks gaan haken. Niet gaan ontwerpen, maar gewoon verstand op nul en gaan. Want haken geeft rust en ontspanning. Gewoon alleen even focussen op de steken die je maakt, het garen dat door je handen gaat. Het is bijna een soort meditatie.

Hierdoor gaat mijn hoofd weer wat meer uit en ga ik weer beter voelen. Wat ik ergens van vindt, hoe ik me ergens over voel en wat er in mijn lichaam gaande is. Toen ik ging haken voelde ik ineens hoe vreselijk stijf mijn nek en schouders waren: pure spanning! Als een soort strak gespannen veer. Gelukkig werkt haken ontspannend en hielp dat flink om de spanning weer weg te krijgen.

Oh, en als je iets af maakt krijg je zo’n lekkere hormoon kick joh! Sowieso omdat je iets wat je kunt vast pakken of gebruiken, gewoon met je eigen twee handen gemaakt hebt!

Jij kunt dit ook ervaren!

Dit, op deze manier creatief bezig zijn om de balans in je leven te houden, is nou precies wat ik ook met jou wil delen. Dit is waarom ik druk ben met het geven van workshops en haaklessen! Want ik kan je wel vertellen dat het makkelijker is om door middel van je creativiteit, een creatieve uitlaatklep, balans te houden in je leven. Maar je kunt dit toch echt het beste zelf ervaren door er mee aan de slag te gaan.

Door middel van een workshop kan ik jou leren haken terwijl ik meteen met je mee kijk. Lekker fysiek aanwezig zonder gedoe. Je kunt hiervoor naar Diemen komen of als je gewoon lekker samen met je vriendinnen, zussen, moeder, of de dames uit de buurt wilt leren haken kan ik ook naar jou toe komen!

Vind je het maar niks om in het bijzijn van anderen te leren haken en ga je liever zelfstandig en thuis aan de slag zodat het makkelijker in te plannen is in je drukke leven? Dat snap ik helemaal hoor! Dan heb ik ook nog twee mooie opties voor je. De basis cursus van 3 maanden of de Haak Helden Academy. Met de Academy heb je meteen de meest uitgebreide manier van leren haken die ik aanbied te pakken. Een complete online cursus van 6 maanden waarna je aan het einde helemaal zelfstandig kunt haken en alle technieken beheerst!

Wat nieuws leren kost wel inspanning

En ja, het zal niet meteen ontspanning zijn, want in de eerste fase waarin je leert haken zal het best even concentreren en inspanning zijn om het onder de knie te krijgen. Maar dat is wel waarom ik je bij elke stap aan de hand mee neem en zoveel mogelijk ondersteuning geef. Zodat het voor jou ook ontspanning kan worden in plaats van een oefening in frustratie.

Haak Helden pakket januari, sleutelhanger, garen en vulling op een houten ondergrond

Daarom krijg je een patroon wat je snapt.
Daarom zorg ik dat je alle materialen (thuisgestuurd) krijgt.
Daarom zitten er video’s bij (als je die nodig hebt) zodat je precies kunt zien wat er bedoelt wordt.
Daarom zit er een facebook groep bij zodat mij altijd je vragen kunt stellen.

Zodat jij ook op een laagdrempelige manier kunt ontdekken wat haken voor jou kan doen.

Shop de producten uit deze blog

Ben jij er klaar voor om te ontdekken wat haken voor jou kan doen? Wat het voor je kan betekenen wanneer jij ook je creativiteit gaat gebruiken om de balans in je leven te bewaren? Via de onderstaande knoppen kun je meteen doorklikken naar alle opties waarmee ik je kan leren haken.

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Meld je aan en wees altijd op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes. Krijg een e-book vol haakinspiratie in je mailbox als je je nu aanmeld!

Haak aan!

Meld je aan en wees als eerste op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes.
Krijg een gaaf e-book in je mailbox als je je nu aanmeld!

Cora's Knit Knacks

Tarwekamp 136
1112HJ Diemen
info@corasknitknacks.nl
085 - 000 48 28

Btw id: NL001219089B39
KvK nummer: 68878982

Volg mij op

iDeal betaalmethode Paypal betaalmethode Mastercard betaalmethode Visa bethaalmethode
Bancontact betaalwijze logo
Keurmerk webwinkel

Cora's Knit Knacks is leverancier van Hoooked garens en vertegenwoordiger van Rosarios 4 garens

© 2018 - 2024 Cora's Knit Knacks