Door creativiteit blijf je in balans

Vrouw die vrolijk kijkt en twee gehaakte harten vast houdt

Heb jij je flink gestresst gevoeld de laatste weken? Ben je druk geweest met de feestdagen? Kom je tot de conclusie dat je nieuwjaarsvoornemens toch niet zo lekker gaan als je van te voren had gehoopt? Ga nu weer lekker terug naar jezelf. Zoek de balans weer op door creatief aan de slag te gaan!

Uit balans raken gebeurt zo snel..

Het is tegenwoordig, dankzij de smartphones zo makkelijk om alles wat je doet, wat er gebeurd en wat je maakt meteen vast te leggen. En dankzij social media is het dan ook nog eens super makkelijk om te kijken naar wat een ander doet en maakt en dat met jouzelf te vergelijken. Dat is niet altijd fijn en zorgt er soms juist voor dat je onzeker, gestresst en perfectionistisch wordt. Dat je jezelf (toren)hoge verwachtingen oplegt.

Zelf ben ik hier ook weer flink tegen aangelopen. Oeps 😅
Vooral in een stukje perfectionisme en toren hoge verwachtingen van mijzelf. Oh, en heftige onzekerheid… Ik merkte dat ik voor de feestdagen en in de eerste week van januari een beetje aan het afwachten was van de nieuwe site. En toen in de tweede week van januari deze dan toch zo goed als klaar was moesten alleen de laatste puntjes op de i enzo nog. Maar in mijn hoofd moest het meteen perfect. Natuurlijk kan ik nu ook gewoon alles nog aanpassen, die overtuiging was dus dikke onzin!

Maar ik deed dit ook in mijn ontwerpen, heel vaak opnieuw beginnen omdat het net niet was wat ik in mijn hoofd had. Mijn boekhouding, mijn hoofd zei dat ik eerst alles op orde moest hebben voordat ik de nieuwe boekhouder toegang geef.. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Resultaat: drie dagen knallende hoofdpijn omdat m’n lichaam zegt “ho stop, dit gaat zo niet” De balans is er uit..

Handen van een vrouw die haken

Balans weer terug vinden door creativiteit

Gelukkig weet ik inmiddels wat ik op zo’n moment moet doen: haaknaald pakken en even iets makkelijks gaan haken. Niet gaan ontwerpen, maar gewoon verstand op nul en gaan. Want haken geeft rust en ontspanning. Gewoon alleen even focussen op de steken die je maakt, het garen dat door je handen gaat. Het is bijna een soort meditatie.

Hierdoor gaat mijn hoofd weer wat meer uit en ga ik weer beter voelen. Wat ik ergens van vindt, hoe ik me ergens over voel en wat er in mijn lichaam gaande is. Toen ik ging haken voelde ik ineens hoe vreselijk stijf mijn nek en schouders waren: pure spanning! Als een soort strak gespannen veer. Gelukkig werkt haken ontspannend en hielp dat flink om de spanning weer weg te krijgen.

Oh, en als je iets af maakt krijg je zo’n lekkere hormoon kick joh! Sowieso omdat je iets wat je kunt vast pakken of gebruiken, gewoon met je eigen twee handen gemaakt hebt!

Jij kunt dit ook ervaren!

Dit, op deze manier creatief bezig zijn om de balans in je leven te houden, is nou precies wat ik ook met jou wil delen met het Haak Helden membership!

En ja, het zal niet meteen ontspanning zijn, want in de eerste fase waarin je leert haken zal het best even concentreren en inspanning zijn om het onder de knie te krijgen. Maar dat is wel waarom ik je bij elke stap aan de hand mee neem en zoveel mogelijk ondersteuning geef. Zodat het voor jou ook ontspanning kan worden in plaats van een oefening in frustratie.

Haak Helden pakket januari, sleutelhanger, garen en vulling op een houten ondergrond

Daarom krijg je een patroon wat je snapt.
Daarom zorg ik dat je alle materialen thuisgestuurd krijgt.
Daarom zitten er video’s bij (als je die nodig hebt) zodat je precies kunt zien wat er bedoelt wordt.
Daarom zit er een facebook groep bij zodat mij altijd je vragen kunt stellen.

Zodat jij ook op een laagdrempelige manier kunt ontdekken wat haken voor jou kan doen.

Herken je je in mijn situatie? Neem dan snel een kijkje bij het Haak Helden pakket via de bovenstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Meld je aan en wees altijd op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes. Krijg een kortingsbon van maar liefst 15% korting en een e-book vol haakinspiratie in je mailbox als je je nu aanmeld!

Haak aan!

Meld je aan en wees als eerste op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes.
Krijg een kortingsbon in je mailbox als je je nu aanmeld!

Cora's Knit Knacks

Tarwekamp 136
Btw id: NL001219089B39
KvK nummer: 68878982

Volg mij op

Keurmerk webwinkel

Cora's Knit Knacks is leverancier van Hoooked garens en vertegenwoordiger van Rosarios 4 garens

© 2020 - 2023 Coras Knit Knacks