Deze bestelling op maat gaf ik helemaal gratis weg!

Zomerpakketten-actie-8

Misschien dat je nu denkt “waar ga je nu weer heen met deze blog?”. En dat mag hoor. Het liefste schrijf ik hier over wat mij bezig houdt. Heel vaak is dat garens, patronen en meer haak gerelateerde dingen of mijn producten. Dit keer is dat de zomerpakketten actie van Stichting Present Alkmaar die ik met een prachtige bestelling op maat gesponsord heb.

Dit was een hele toffe actie die ik echt meteen voelde. Meteen had ik een heel sterk gevoel dat ik hier wat moois aan bij wou dragen. En dan natuurlijk vooral iets waar zowel de stichting als de ontvangers blij van zouden worden. In deze blog laat ik je zien wat ik daar precies voor gedaan heb.

Scrunchies en onderdelen voor de haakpakketten voor de zomerpakketten actie

Waarom de zomerpakketten actie?

De zomerpakketten actie is een actie die georganiseerd is door Stichting Present in Alkmaar. Stichting Present is een landelijke organisatie die zich inzet om er voor elkaar te kunnen zijn. Zij zien zichzelf als een schakel tussen tussen mensen die iets willen geven (kan ook tijd of kennis en vaardigheden zijn) en mensen die daarmee geholpen zijn. Want zij zien dat mensen best bereid zijn om zich in te zetten voor andere mensen en de samenleving, maar dat er toch vaak een drempel is. Een drempel om daadwerkelijk wat te gaan doen voor een ander en in actie te komen. Omdat mensen ook vaak niet weten waar ze moeten beginnen. Stichting Present zet zich in om dus die vrijwilligers te verbinden met mensen die er mee geholpen zijn.

Wat houdt de zomerpakketten actie in?

Stichting Present in Alkmaar heeft zo dus de zomerpakketten actie bedacht. Een toffe actie waarbij alleenstaanden en gezinnen die wel wat extra’s kunnen gebruiken een mooi zomerpakket krijgen van vrijwilligers. Om hun zomer wat zonniger te maken. Alle ontvangers zijn door hulpverleners aangemeld, dus de pakketten komen ook echt bij mensen terecht die er blij van gaan worden. En, wat ik dus echt tof vind, er zijn dus gegevens bekend over de mensen die ze gaan ontvangen, dus de pakketten kunnen daarop aangepast worden.

De pakketten worden door Stichting Present voorbereid, er zitten wat spullen in die zij uitgekozen hebben en die dus in (bijna) alle pakketten zitten. Verder worden de pakketten gesponsord door gezinnen die ze dan ook meteen aan de ontvangers mogen overhandigen als het pakket helemaal afgemaakt is.

Ik zag de oproep langs komen omdat mijn schoonzus betrokken is bij Stichting Present in Alkmaar. Eigenlijk zochten ze mensen om de pakketten af te maken en te overhandigen aan de ontvangers. Maar ik was meteen zo geraakt en zo enthousiast over de actie dat ik gevraag heb of ik ook wat kon bijdragen. En van het één kwam het ander, kijk en lees maar verder.

Wat heb ik gestuurd dan?

Ik heb dus eerst overleg gehad met een medewerker van Stichting Present in Alkmaar om te kijken of wat ik leuk zou vinden om bij te dragen wel past bij wat zij graag willen met de actie. We zijn daarbij op twee dingen uitgekomen. Scrunchies, want welk meisje wordt er nou niet blij van wat moois voor in haar haar. En haakpakketjes. De haakpakketjes passen echt heel erg bij mijn visie en missie. Dus ik ben super blij dat ik er hier ook een aantal van kon opsturen. Hierdoor werd het echt een bestelling op maat die bij Stichting Present past en bij mij past.

Scrunchies

Voor de scrunchies ben ik natuurlijk begonnen met haken. 18 meisjes zullen een pakket ontvangen. Ik mocht daarbij zelf kijken wat voor mij haalbaar was en hoeveel ik er zou sturen. Maar ik hou niet van halve gebaren, dus ik wou ook 18 scrunchies hebben. Gelukkig had ik er nog 17 in verschillende kleuren op voorraad! Dus ik heb er nog één bij gemaakt en kon daarna verder met het maken van de labels.

Dat was heel wat stempelen, knippen en plakken.

De labels die aan de scrunchies zitten maak ik namelijk allemaal zelf. Eigen ontwerp zodat het helemaal bij mijn vormgeving past en ook nog eens alle informatie bevat die nodig is. Ik vond het belangrijk dat de ontvangers weten hoe ze mij moeten bereiken als er iets mee aan de hand mocht zijn. En, de labels geven ook meteen een mooie uitstraling.

Haakpakketjes

De laatste tijd ben ik flink actief om zoveel mogelijk mensen aan het haken te krijgen. Het is fijn en ontspannend. Dus als je nu wel wat extra steun en liefde kunt gebruiken dan is mijn antwoord al snel: hier ga lekker haken, kun je even fijn ontspannen en tot jezelf komen. Na even kijken bleken er 10 gezinnen te zijn waarbij zo’n pakketje wel op prijs gesteld zou worden. Echt zo fijn dat ze deze informatie klaar hadden, want hierdoor kon ik de bestelling echt heel fijn op maat maken. Dus heb ik naast de 18 scrunchies voor de meiden ook nog 10 haakpakketjes samengesteld.

Ik heb daarbij gekozen voor een haakpakketje voor de Happy Heart sleutelhanger. Eigenlijk dus een versimpelde versie van de Happy YOU Box.

Ik heb daarvoor eerst alle spulletjes bij elkaar verzameld natuurlijk. De oogjes, sleutelhanger onderdelen en het restje zwart garen wat voor het mondje gebruikt wordt. Dit heb ik in mooie zakjes gedaan zodat het er netjes en verzorgd uit ziet.

Daarna heb ik er mooie tasjes bij gepakt. Zelf vind ik deze helemaal geweldig want er zit een raampje in, dus je kunt van buiten heel makkelijk zien wat er in zit. Ik heb de vulling uitgemeten en netjes ingepakt, de voorbereide zakjes met onderdelen erbij en een bolletje garen.

Natuurlijk ging er ook nog een zakje thee in, want dat kan ik niet laten natuurlijk. Thee en haken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden voor mij. En als laatste een mooie sticker erop om de tasjes te sluiten en nu krijgen 10 gezinnen een prachtig haakpakketje om zelf mee aan het haken te gaan.

Waarom tòch zo netjes en mooi ingepakt?

Omdat dit een actie voor een goed doel is, had ik er natuurlijk voor kunnen kiezen om de kantjes eraf te lopen. Zo min mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken en dergelijke. Maar ik heb er bewust voor gekozen om de scrunchies van een label te voorzien en de haakpakketten mooi in te pakken in tasjes. JUIST omdat dit een actie is voor een goed doel. JUIST omdat ik wil dat de ontvangers zich geliefd en verwend voelen.

Juist omdat ik graag met een beetje liefde wilde strooien. DAT is waarom ik deze actie wilde sponsoren. En daar hoort voor mij bij om alles mooi, verzorgd en netjes in te pakken. Want iedereen wordt er blij van om iets te krijgen, maar het is toch nog veel leuker dat als je iets krijgt wat ook nog eens prachtig ingepakt is.

Kan ik dit ook krijgen?

Nu snap ik dat je je afvraagt of jij ook zoiets kan krijgen. Daar kan ik heel kort over zijn: ja natuurlijk! Natuurlijk kun jij ook een mooie bestelling op maat krijgen! Alle haakpakketjes zijn natuurlijk super tof als bijvoorbeeld relatiegeschenk, voor het geven aan een nieuwe klant of coachee, of als cadeautjes voor je werknemers.

De makkelijkste manier om zo’n bestelling op maat te regelen is door even contact op te nemen via de contact pagina of via de email. Dan kunnen we daarna even samen kijken wat je graag wilt en hoe we dit het beste kunnen vormgeven en voor welke prijs.

Shop de producten uit deze blog

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Meld je aan en wees altijd op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes. Krijg een e-book vol haakinspiratie in je mailbox als je je nu aanmeld!

Haak aan!

Meld je aan en wees als eerste op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes.
Krijg een gaaf e-book in je mailbox als je je nu aanmeld!

Cora's Knit Knacks

Tarwekamp 136
1112HJ Diemen
info@corasknitknacks.nl
085 - 000 48 28

Btw id: NL001219089B39
KvK nummer: 68878982

Volg mij op

iDeal betaalmethode Paypal betaalmethode Mastercard betaalmethode Visa bethaalmethode
Bancontact betaalwijze logo
Keurmerk webwinkel

Cora's Knit Knacks is leverancier van Hoooked garens en vertegenwoordiger van Rosarios 4 garens

© 2018 - 2024 Cora's Knit Knacks