Eucalyps, een bijzonder garen met prachtige eigenschappen!

Zes verschillende zomerse kleuren van eucalyptus garen

Er komen steeds meer bijzondere vezels op de markt. In de zoektocht naar duurzamere manieren om stoffen, kleding en ook garens te produceren komen er steeds bijzondere en mooie garens bij. Eentje daarvan is Hoooked Eucalyps: een 100% plantaardig garen. Het bestaat zelfs voor 97% uit eucalyptus vezels!

In deze blog wil ik je meer vertellen over dit mooie garen, wat je er allemaal mee kan en waar je rekening mee moet houden als je met dit toffe garen aan de slag gaat! Je vindt zo eerst een video en daarin staat eigenlijk ook alles wat ik verder ook in de blog beschreven heb. Dus als je het kijken (of luisteren) naar een video fijner vindt: grijp je kans!

Zacht en zeer absorberend eucalyptus garen van hoooked in licht oranje op een witte ondergrond

Kijk en luister mee!

In de onderstaande video vertel ik alles wat je ook in deze blog terug kunt vinden. Dus als je liever luistert en kijkt in plaats van leest: grijp je kans! Ook leuk als je de garens iets meer ‘in het echt’ wilt zien ten opzichte van statische foto’s!

Wat je wilt weten over Hoooked Eucalyps

Als je aan de slag gaat met een nieuw garen, is het natuurlijk goed om na te denken over de eigenschappen van je project. Wat ga je maken en hoe wil je dat dat eruit komt te zien of zal gaan voelen?

Hoooked Eucalyps is uniek en bijzonder

Ik zei het net al. Hoooked Eucalyps is gemaakt van 97% eucalyptus vezels en dat maakt het best een bijzondere vezel. Er zijn weinig andere garens gemaakt van eucalyptus op de markt. Dus vergelijken is niet echt mogelijk. Ook is er geen ander soortgelijk garen op de markt wat van andere vezels gebruikt is, dus zoals ik in de blog over Soft Cotton DK verschillende garens met elkaar vergeleek kan hier dus niet.

Hoooked Eucalyps is milieuvriendelijk en duurzaam

Hoewel Eucalyps dus een bijzonder garen is, of in elk geval van een bijzondere vezel gemaakt is, is het wel heel erg duurzaam en milieuvriendelijk. Dat kan ook niet anders natuurlijk als ik er zo enthousiast over ben en dat kan ook niet anders als het bij Hoooked vandaan komt!

Toch is dit eigenlijk alles behalve een natuurlijk garen, of in elk geval, in die zin dat het een bewerkelijk garen is, een kunstmatig garen. Want hoe kom je nou van hout van bomen naar een zijdezacht garen? En dat dan ook nog eens geheel milieuvriendelijk doen. Hoe ze dat dan aanpakken?

Nou, allereerst worden er alleen eucalpytusbomen uit duurzaam onderhouden Europese bossen gebruikt. Het garen wordt geheel in Europa geproduceerd dus minder uitstoot van heen en weer sturen van grondstoffen.

Daarnaast wordt Eucalyps in een geheel gesloten lus geproduceerd. Dat betekend dat alle materialen ook weer hergebruikt worden. Dat zijn dus alle chemicaliën die nodig zijn om van de houtsnippers mooie lyocell vezels te maken die vervolgens tot het Eucalyps garen gemaakt worden, de verfstoffen, restmaterialen, alles wordt opnieuw gebruikt.

Wat kun je er mee?

Nou, ik zei dus al dat het een bijzonder garen is. Ik noemde al dat het zijdezacht is en 100% plantaardig. Maar wat kan je er nou eigenlijk mee?

Ideaal voor de zomer!

Dit garen is echt ideaal voor kleding en ideaal voor de zomer. De vezel van Eucalyps is echt suuuuper zacht en heeft een mooie, subtiele glans. Daarnaast is deze ook heel licht en heeft het een groot absorberend vermogen. Al deze eigenschappen maakt het bij uitstek geschikt voor zomerkleding.

Daarnaast is dit trouwens ook een heel mooi garen om te gebruiken voor accessoires, knuffels en kussens. Zelf heb ik er ooit een super schattig knuffel kussentje van gemaakt, kijk maar!

Niet geschikt voor beginners

Mijn enige kanttekening bij dit garen is dat het eigenlijk niet echt geschikt is voor de beginnende haakster. Het is best een gladde vezel. Het garen schiet dus vrij gemakkelijk van je haaknaald af, en zoals veel van de garens van Hoooked zit er relatief weinig twist in het garen. Hierdoor splijt de draad vrij gemakkelijk en is het dus wel een garen waar je je aandacht bij moet houden met het verwerken ervan. Zeker als je net begint met haken hiermee. Na een aantal toeren ging het mij wat gemakkelijker af, maar dit maakt dus dat ik het garen niet adviseer om door beginners te laten gebruiken.

Enthousiast geworden?

Ben jij nu ook net zo enthousiast geworden over dit garen als dat ik ben? Dit heerlijke zachte en fijne garen met zulke mooie eigenschappen! Neem een kijkje in de webshop en kies jouw favoriete kleur voor je nieuwste project!

Ben je op zoek naar een specifieke kleur die nog niet in de webshop staat? Stuur me even een berichtje en dan ga ik kijken wat ik voor je kan regelen!

Shop de producten uit deze blog

Zes verschillende zomerse kleuren van eucalyptus garen
Hoooked Eucalyps

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Meld je aan en wees altijd op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes. Krijg een e-book vol haakinspiratie in je mailbox als je je nu aanmeld!

Haak aan!

Meld je aan en wees als eerste op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes.
Krijg een gaaf e-book in je mailbox als je je nu aanmeld!

Cora's Knit Knacks

Tarwekamp 136
1112HJ Diemen
info@corasknitknacks.nl
085 - 000 48 28

Btw id: NL001219089B39
KvK nummer: 68878982

Volg mij op

iDeal betaalmethode Paypal betaalmethode Mastercard betaalmethode Visa bethaalmethode
Bancontact betaalwijze logo
Keurmerk webwinkel

Cora's Knit Knacks is leverancier van Hoooked garens en vertegenwoordiger van Rosarios 4 garens

© 2018 - 2024 Cora's Knit Knacks