Gepersonaliseerde producten: je mag zelf de kleuren kiezen!

Baby+blanket+3.4-960w.JPG

Hoe vaak kom je niet een mooie deken tegen die het net niet is? Net niet in de juist maat, of de kleuren die je mooi vindt of passen bij de stijl van je huis of kamer. Hoe gaaf zou het zijn als je een deken zou hebben die juist wel in de goede maat en JOUW kleuren zou zijn? Dat het een product is wat echt speciaal op jouw verzoek en naar jouw wensen gemaakt wordt? Laat mij je daarbij helpen door één van mijn gepersonaliseerde producten voor jou te maken! Lees in deze blog het proces wat je dan kunt verwachten.

Gehaakte ripple baby deken in roze, wit en grijs.

Gepersonaliseerde producten haak ik ook!

Ja, dat kan ik! Producten op maat haken vindt ik zelfs super leuk. Want vaak is dat wat jij verzint nog veel leuker dan wat ik zelf kan verzinnen. Ik heb al een aantal keer een product voor iemand helemaal op maat mogen haken.

En om je te laten zien hoe dat dan in z’n werk gaat beschrijf ik het proces wat ik met mijn schoonzus doorlopen heb een paar jaar geleden. Zij had namelijk de deken gezien ik voor mijn nichtje Isa gemaakt had. Dat was deze mooie ripple deken in wit, en twee kleuren groen.

Gehaakte ripple baby deken in twee tinten groen en creme.
Dit is de deken die ik voor mijn nichtje Isa gemaakt heb

Ze refereerde aan deze deken toen zij er een voor haar vriendin wilde. Dus heb ik met haar doorgesproken welke kleuren zij wilde, wat de kosten zouden zijn en voor wanneer het af moest zijn. En daarna ben ik voor haar aan de slag gegaan. 

Eerst kiezen we een patroon

Omdat zij al een patroon gekozen had, namelijk op basis van een deken die ik eerder gemaakt had, hebben we het hier niet over gehad. Maar normaal gesproken zou dat de eerste stap zijn als wij samen een samenwerking aan gaan. 

Dat kan een patroon zijn wat ik eerder gemaakt heb, of wat helemaal nieuw voor mij is. Als jij iets op internet gevonden hebt en denkt “dat zou ik graag willen” dan kunnen we altijd samen in overleg kijken of ik dat kan maken. En als je wel een idee hebt wat je wilt, maar nog niet zeker weet welk patroon dan kan ik je natuurlijk ook helpen met kiezen van een patroon wat bij jouw wensen past. 

Ik kies het garen…

De volgende stap is natuurlijk het garen. En daar ben ik heel eerlijk in, ik kies het garen. Dat doe ik op basis van mijn kennis en ervaring met verschillende merken en materialen. Want elk garen heeft andere eigenschappen en ik wil dat het eindproduct ook functioneel moet zijn en niet al na korte tijd niet mooi meer is of uit elkaar valt. Want uiteindelijk wil ik wel kwaliteit leveren 😉

Dat gaat trouwens wel in overleg samen met jou. Want als jij specifieke dingen hebt die het eindproduct juist wel of niet moet kunnen dan kan dat ook weer veranderen welk garen het meest geschikt is. Bijvoorbeeld als het met de wasmachine gewassen moet kunnen worden, of dat dat juist niet zoveel uit maakt. Als je verwacht dat het veel gebruikt gaat worden en lang mee moet kunnen. Of dat je juist een bewuste keuze maakt voor milieuvriendelijke en/of duurzame materialen.

In het geval van mijn schoonzus heb ik gekozen voor Scheepjes Colour Crafter. Dat is een heel lekker zacht acryl garen. Dat maakt dat het uitermate geschikt is voor baby producten. Het is hypoallergeen en houdt goed warmte vast. En het kan makkelijk gewassen worden, ook niet onbelangrijk bij een product voor baby’s.

… jij de kleur

Nadat we dan een patroon en het garen gekozen hebben dan krijg je van mij een link naar het gekozen garen. Bij de fabrikant of een winkel waar het gekocht kan worden, hier kan je dan kijken welke kleuren er allemaal beschikbaar zijn. 

Want jij kiest de kleuren, dat is juist wat we wilden. Dat kan één kleur zijn, maar kunnen ook meerdere kleuren zijn afhankelijk van het product en patroon.

In het geval van mijn schoonzus heeft zij gekozen voor crème, oud roze en licht grijs uit de bijna 100 kleuren waarin dit garen beschikbaar is. Prachtige combinatie toch?

Close up van de roze, grijze en witte gehaakte baby deken met blauw label zichtbaar

Wat nou als je geen kleur kunt kiezen?

Nou, dan help ik je! Dan kijken we samen, eventueel aan de hand van foto’s, naar de ruimte waar het product gebruikt gaat worden. Of welke kleurencombinatie mooi bij elkaar past. 

Daarna ga ik voor je aan de slag!

Nadat we het patroon, het garen en de kleuren gekozen hebben ga ik voor je aan de slag. Hoe lang het duurt voordat een product klaar is, is voor alle gepersonaliseerde producten weer anders. Hoe groter het product hoe langer het duurt. En hoe meer details (bij knuffels bijvoorbeeld) hoe langer het gaat duren. Maar je krijgt tussendoor foto’s van de voortgang. Dat kan zijn omdat jij wil zien hoe ver ik ben, en er om vraagt. Of juist omdat ik iets afgerond heb en er zelf een foto van gemaakt heb wat ik met je wil delen, zodat jij kan zien hoe ver ik er al mee ben.

Niet alleen dekens

Deze gepersonaliseerde producten hoeven niet perse dekens te zijn trouwens! Dit is maar puur een voorbeeld van het proces. Alle producten die ik aanbied kan ik ook op maat haken. Dus denk aan sleutelhangers of een scrunchie in je eigen lievelingskleur. Of als mooi op maat gemaakt cadeau voor iemand anders. Maar dat kan ook een woon decoratie product zijn. Denk bijvoorbeeld aan opberg manden in de maat, stijl en kleur die in jouw ruimte passen. Rond, vierkant, rechthoekig. In één kleur of in meerdere kleuren het kan allemaal!

Roze, witte en grijze gehaakte baby deken

Zie jij dit bericht en denk je nu “ik wil ook zo’n mooie deken!” of een ander gepersonaliseerd product? Stuur me dan even een berichtje via mijn contact pagina. Dan gaan we samen bespreken hoe ik jouw perfecte product kan maken.

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Meld je aan en wees altijd op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes. Krijg een e-book vol haakinspiratie in je mailbox als je je nu aanmeld!

Haak aan!

Meld je aan en wees als eerste op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes.
Krijg een gaaf e-book in je mailbox als je je nu aanmeld!

Cora's Knit Knacks

Tarwekamp 136
1112HJ Diemen
info@corasknitknacks.nl
085 - 000 48 28

Btw id: NL001219089B39
KvK nummer: 68878982

Volg mij op

iDeal betaalmethode Paypal betaalmethode Mastercard betaalmethode Visa bethaalmethode
Bancontact betaalwijze logo
Keurmerk webwinkel

Cora's Knit Knacks is leverancier van Hoooked garens en vertegenwoordiger van Rosarios 4 garens

© 2018 - 2024 Cora's Knit Knacks