Gerecycled katoen is niet zacht!

Drie bollen zacht gerecycle katoen garen, soft cotton DK, in groen, donker groen en fel roze kleuren

Toen ik net begon met het wisselen van velvet garen naar gerecycled katoen garen voor de scrunchies vroeg iemand “maar is dat wel lekker zacht dan?”. En eerlijk is eerlijk, zelf heb ik ook altijd het idee gehad dat gerecycled katoen garen niet zacht was. Vooral, omdat dat jaren lang ook gewoon zo was. 

Eerst alleen ruw

Ik weet dat ik wel eens op de handwerk beurs ben geweest en daar een garen voelde wat van gerecycled katoen gemaakt was en tjonge jonge wat was dat ruw. Ze hadden er een knuffel van gemaakt en het voelde helemaal niet aan om lekker mee te knuffelen. Maar dat is dan ook niet het garen wat ik gebruik of wil gebruiken. Voor ik een product maak kies ik heel kieskeurig welk garen hier het beste geschikt voor is. Want ook tussen de gerecylcede katoen garens zitten veel verschillen. Qua structuur, textuur en gevoel. En al die dingen geven iets mee aan het eindproduct.

Nu ook lekker zacht

Ik neem dan ook echt de tijd om te kiezen welk garen ik geschikt vind voor een bepaalt product. Daarin neem ik mee hoe zacht het eind product moet zijn, maar ook welke andere functies het eind product moet vervullen. Zo is het natuurlijk wel zo fijn dat een scrunchie lekker zacht is, maar kan een vloerkleed wel wat ruwer zijn. En toen, precies toen ik aan het zoeken was, zag ik een bericht van Hoooked langs komen dat ze een nieuw, super zacht, gerecycled katoen garen hadden!

En dat moest ik natuurlijk uitproberen. Dus heb ik een paar kleuren besteld, en het is inderdaad echt heerlijk zacht!

Dit is hèt garen geworden waar ik nu de scrunchies van maak. Dit garen heet Soft Cotton DK. En zacht is het zeker! Dat maakt dat ik dit garen bij uitstek geschikt vind voor het maken van mijn scrunchies. 

Zijn ze dan net zo zacht als de velvet scrunchies? Nee dat niet, wat dat is echt fluweel zacht. Maar dit is toch nog lekker zacht voor jou en ook nog eens goed voor het milieu!

Duurzame gehaakte scrunchies met elastieken en een haarborstel ernaast

Dus, zacht of niet?

Ja, tegenwoordig kan gerecycled katoen garen echt wel lekker zacht zijn! Wil jij zelf ervaren dat gerecycled katoen toch lekker zacht kan zijn? Bestel dan een van mijn duurzame scrunchies en ervaar het zelf!

Shop de producten uit deze blog

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Meld je aan en wees altijd op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes. Krijg een e-book vol haakinspiratie in je mailbox als je je nu aanmeld!

Haak aan!

Meld je aan en wees als eerste op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes.
Krijg een gaaf e-book in je mailbox als je je nu aanmeld!

Cora's Knit Knacks

Tarwekamp 136
1112HJ Diemen
info@corasknitknacks.nl
085 - 000 48 28

Btw id: NL001219089B39
KvK nummer: 68878982

Volg mij op

iDeal betaalmethode Paypal betaalmethode Mastercard betaalmethode Visa bethaalmethode
Bancontact betaalwijze logo
Keurmerk webwinkel

Cora's Knit Knacks is leverancier van Hoooked garens en vertegenwoordiger van Rosarios 4 garens

© 2018 - 2024 Cora's Knit Knacks