Haak Helden Academy

Leer nu haken met deze toffe en uitgebreide haakcursus! Inclusief garen, haaknaalden en alle andere materialen. En natuurlijk met persoonlijke begeleiding.

Een vrouw legt aan een andere vrouw uit hoe ze moet haken
Haken is rustgevend en zorgt voor het aanmaken van extra gelukshormonen

Haken is echt een super fijne hobby. Door de herhalende bewegingen voel je je ontspannen. Net als in een meditatie... je wordt er lekker zen van.

Je bent met je handen bezig en daardoor maak je extra gelukshormonen aan. Heerlijk toch!

 

Vol en druk hoofd? Ga haken

Want wat verdwijnt als eerste als je druk bent?
Juist... je creativiteit, en je inspiratie...

Merk je dat je hoofd vol zit en maak je je om alles druk? Ga haken, want na een uurtje haken merk je dat je rustig en ontspannen bent. Iedere steek die je maakt heeft een positief effect op je. Je wordt dus écht blijer van haken!

 

Haak die toffe ...

Creatief bezig zijn met je handen maakt dat je alles kunt maken wat je maar wilt. Tassen, kleding, knuffels, manden, dekens, mooie decoratie, speelgoed. Echt, ik kan nog wel even doorgaan wat je met haken kunt maken.

Het is tijd om van de massaproductie af te stappen en met duurzame materialen zelf die hippe ... te gaan maken in je vrije tijd. Het geeft plezier en je ontdekt je eigen creativiteit.

En... je hebt altijd een leuk en persoonlijk cadeautje om aan iemand te geven op een verjaardag of met kerst... je weet wel, die hippe omslagdoek of die schattige knuffel... Jij kunt het maken omdat je precies weet hoe je dat moet doen.

 

Ontdek alle haaksteken die er zijn

Om al die toffe haakprojecten te maken is het fijn als je weet hoe je alle steken moet maken. Welke steken zijn er om te haken? Wat is de makkelijkste haaksteek? Hoeveel verschillende steken zijn er eigenlijk? Dit zijn allemaal vragen die door je hoofd gaan wanneer je begint met haken.

Je snapt het al wel, de mogelijkheden zijn eindeloos! Of je nu alleen de haakpatronen van toffe ontwerpers wilt volgen of juist ook lekker zelf van alles wilt gaan verzinnen. Het is easy peasy als jij de Haak Helden Academy hebt gevolgd.

Want ik ga je laten zien hoe alle steken werken, en niet alleen dat. Je gaat er dan ook meteen mee aan de slag door middel van toffe patronen. Daarbij kun je mij altijd al je vragen stellen.

 

Natuurlijk beginnen we bij het begin...

De Haak Helden Academy is een online cursus van 6 maanden waarin ik je van A tot Z leer haken. We beginnen echt bij het begin: hoe je een haaknaald vast moet houden en een haakpatroon moet lezen. En na het doorlopen van de training weet je niet alleen hoe je alle basis steken haakt, maar ook hoe je in rechte en ronde toeren moet haken. Zodat het niet uit maakt of je een patroon tegen komt voor een deken die je in rechte toeren moet haken of een mega schattige knuffel die je in ronde toeren moet haken. Ook weet je hoe je verschillende kleuren moet gebruiken. Kortom alles om zelf lekker patronen te kunnen uitkiezen en maken. Maar ook om jouw eigen fantasie en creativiteit de vrije loop te laten.

De modules zijn mega praktisch opgezet. Aan de hand van tekst en video’s laat ik alles zien en geef duidelijke uitleg. En elke module neem ik je mee in het oefenen van de technieken. Niet door het maken van vierkante oefen lapjes (al mag je dat natuurlijk wel doen als je daar de behoefte voor voelt) maar juist door het maken van een leuk project waar alle technieken in voor komen.

... en krijg je haaknaald, garen en alle andere materialen thuis gestuurd

Gedurende 6 maanden krijg je elke maand een nieuw materialen pakket toegestuurd dus heb je altijd alle materialen om het project wat bij die module hoort te kunnen maken. Je hoeft er dus helemaal niets meer bij te kopen om de patronen te kunnen haken. Garens, haaknaalden, vulling, oogjes, alles wat nodig is om de projecten te kunnen haken, krijg je gewoon thuisgestuurd.

Het eerste materialen pakket wordt binnen 1 week na aanmelden opgestuurd en alle volgende pakketten steeds ongeveer 4 weken na je laatste pakket. Het maakt dus niet uit wanneer je begint want je krijgt altijd voldoende tijd om het in jouw tempo te doorlopen.

Lekker in je eigen tempo

Ja, onder optimale omstandigheden ga ik er van uit dat je per les ongeveer 1 maand nodig hebt. Om de technieken te leren het project te haken. Maar laat je hier niet door opjagen of tegenhouden!

Je mag het echt in jouw eigen tempo gaan doen. Voel niet de druk omdat er een nieuw pakket gaat komen, want je krijgt lifetime toegang. Je kunt de lessen er dus ook altijd weer opnieuw bij pakken als iets een beetje weggezakt is. En mocht je nou de smaak lekker te pakken hebben dan mag je me altijd een seintje geven dat je eerder toe bent aan het nieuwe pakket, dan zal ik hem eerder toesturen. Hierdoor kun je de Haak Helden Academy echt in je eigen tempo doorlopen.

Close up van het garen, de stekenmarkeerder en de oogjes die in het haak pakket van februari zitten

Inhoud en opbouw van de lessen

De cursus is opgebouwd uit 6 verschillende lessen. Elke maand krijg je er ééntje toegestuurd per mail. Dit zijn mega uitgebreide lessen die je ook weer als naslagwerk erbij kunt pakken, zelfs jaren later nog.

Bij elke les hoort een patroon, waarmee je de steken en technieken van die les kunt gaan oefenen. Naast de video's die bij elke steek horen zijn ook de patronen voorzien van duidelijke video's zodat je nooit hoeft te twijfelen over hoe het moet. Zo neem ik je aan de hand mee zodat jij zelf genoeg ervaring krijgt om het daarna zelf te kunnen.

Voorbeeld plaatje van module 1 van de haak helden academy, uitgebreide online haakcursus
Les 1: de basis van het haken deel 1

In de eerste les neem ik je uitgebreid mee in de basis van het haken. Ik laat je zien en vertel je hoe je je haaknaald vast moet houden en het verschil tussen links- en rechtshandigheid hierbij. Hoe je geschreven haakpatronen, maar ook haakdiagrammen moet lezen. Met daarbij mooie duidelijke tabellen van niet alleen de Nederlandse steken en afkortingen, maar ook de Amerikaanse en Engelse afkortingen en steeknamen van de basis steken. Je krijgt uitleg over hoe je controle krijgt over de spanning van je draad en hoe je hier aanpassingen aan kunt doen.

De steken die ik je in deze les leer zijn de losse, halve vaste en vaste steek. Deze ga je verder oefenen aan de hand van het patroon van boodschappentas Lina.

Gehaakt boodschappen netje gemaakt van duurzaam garen
Les 2: de basis van het haken deel 2

Je hebt nu de eerste steken onder de knie, dus gaan we het iets moeilijker maken. Je haakt nu niet meer alleen maar recht, maar we gaan nu ook steken meerderen en minderen. Ik leer je hoe je meerdere steken in één steek haakt zodat je vermeerderd en ik leer je hoe je steken samen moet haken. Dit alles natuurlijk aan de hand van de steken die ik je tot nu toe geleerd hebt.

Daarnaast vertel ik je over veiligheidsoogjes. Hoe je ze moet gebruiken en waar je rekening mee moet houden. Zeker in het gebruik van veiligheidsoogjes rondom kinderen onder de 3 jaar. De meningen zijn hierover verdeeld en ik zorg er voor dat jij zelf een overwogen keuze kunt maken of je ze wel of niet gebruikt in knuffels voor kleine kinderen.

Het project wat je bij deze les gaat haken is een schattige sleutelhanger waar de techniek van het meerderen, minderen en de veiligheidsoogjes ook weer in voorkomen.

Gehaakte hartvormige sleutelhangers in paars, rood en bordeaux rood
Les 3: ronde toeren haken deel 1

In de eerste les is rond haken bij de boodschappentas al iets aan bod gekomen. In deze les ga ik hier uitgebreid op in. Ik leer je hoe je een project dat in ronde toeren gehaakt wordt, zoals een knuffel of een mand moet starten met behulp van een magische ring. Ook leer ik je wat een steekmarkeerder is en hoe je dit cruciale hulpmiddel bij het haken in ronde toeren moet gebruiken.

In deze les leer ik je ook hoe je je werk kunt herkennen. Hoe je je steken kunt herkennen, wat de voor en achterkant is en hoe je na kunt tellen hoeveel toeren je al gehaakt hebt.

Aan de hand van het patroon van mand Maartje leer ik je ook hoe je alleen in de achterste of in de voorste lus van een steek kunt haken.

Mand Maartje in licht roze kleur
Les 4: ronde toeren haken deel 2

In de vierde les ga je verder met haken in ronde toeren. Je gaat in deze les je eerste knuffel haken, hoe leuk! Maar misschien ook wel spannend en iets intimiderend. Daarom ga ik je eerst alles rustig uitleggen hoe je te werk gaat. Je zult dan ook merken dat het minder moeilijk is dan het er uit ziet.

In deze les leer ik je hoe je de onzichtbare mindering moet haken. Dit is een mindering die vooral in ronde projecten veel mooier is omdat hij niet opvalt. Ook geef ik je uitgebreid uitleg over het opvullen van je knuffel. Hierbij heb ik het over verschillende materialen voor vulling en alles waar je rekening mee moet houden bij het opvullen van je knuffel. Het laatste onderdeel van deze les is het aannaaien van gehaakte onderdelen.

In de les leg ik je dit eerst allemaal rustig uit met behulp van tekst en video. En dat kan je door middel van het haakpatroon van konijn Sem dit ook allemaal zelf weer gaan oefenen. Natuurlijk met hulp van de video's die ook bij het patroon zitten.

Drie gehaakte konijntjes in licht oranje, oker geel en donker blauw
Les 5: Kleurgebruik en extra steken

In deze vijfde les ga je je tweede knuffel haken. We gaan dus opnieuw in ronde toeren haken, zo kun je de techniek hiervan goed oefenen. Daarnaast gaan we nu ook aan de slag met meerdere kleuren.

In deze les vertel ik je over kleurgebruik en hoe je een mooie kleurwisseling kunt uitvoeren.

Daarnaast leer ik je in deze les hoe je twee nieuwe steken moet haken: halve stokjes en stokjes. Hierbij leer ik je niet alleen hoe je deze moet haken, maar ook hoe je deze moet minderen.

In het patroon van de Blije Bij kun je met al deze technieken gaan oefenen.

Gehaakte bij knuffel op een houten ondergrond
Les 6: Textuur aanbrengen, op maat haken en de laatste steken

Je bent nu bijna klaar en hebt al heel veel geleerd. Inmiddels weet je hoe je recht moet haken zodat je een plat project kunt haken, je weet hoe je rond moet haken waardoor je een knuffel of mand kunt haken. Je weet hoe je moet meerderen, minderen en kleuren moet gebruiken. Maar er zijn nog een paar dingen die ik je in deze laatste les mee wil geven.

Een van de fijne dingen van haken, en alle handgemaakte producten trouwens, is dat je deze helemaal naar jouw wens of maat kunt maken. In deze les leer ik je dan ook, aan de hand van een toffe hoofdband, hoe je je werk moet opmeten en er voor kunt zorgen dat je project de juiste maat wordt.

Daarnaast leer ik de laatste veel voorkomende haaksteken. Ik leer je je hoe je dubbele en driedubbele stokjes moet haken. En ik leer je een mooie steek die voor veel textuur kan zorgen in je haakwerk, het reliëfstokje.

Als bonus zit bij deze les ook een overzicht van mooie en bijzondere steken en hun beschrijving en uitleg.

Gehaakte hoofdband met kabels van GOTS wol in een blauwe kleur

Persoonlijke begeleiding

Natuurlijk kan het zo zijn dat er iets niet duidelijk is, dat je vragen hebt of dat je twijfelt of je het goed doet of goed begrijpt. In dat geval mag je mij ten alle tijden een vraag stellen. Je krijgt van mij na je aanmelding een appje om je welkom te heten. Je kunt dus stellen dat je 6 maanden lang de de Haak Koningin in je zak hebt!

Mijn kennis en mijn ervaring. Zodat als jij vast loopt, twijfelt of een vraag hebt je altijd even kunt checken of het nu goed gaat. Geen enkele vraag is te dom, echt alles mag gesteld worden!

Daarnaast krijg je ook toegang tot de facebook community. Hier kun je je werk showen aan de andere dames wanneer het klaar is. Vragen stellen mag hier ook altijd!

 

Net als bij de lessen blijf je altijd toegang houden tot de facebook community. Je hoeft er pas uit als je dat zelf wilt. Dus je krijgt er meteen een leuke groep andere haaksters en creatievelingen bij waar je je haakwerk en je mooie creaties kunt delen

 

Met de Haak Helden Academy zorgt de Haak Koningin er voor dat jij ook een Haak Held wordt!

Wat klanten zeggen

De Haak Helden Academy is dus een online haakcursus van 6 maanden. Maar dat hoef je niet allemaal in één keer te betalen. Je betaalt de eerste maand nu, en de volgende 5 maanden worden automatisch afgeschreven. De eerste afschrijving wordt ongeveer een maand na je aanmelding gedaan.

 

Omdat je je nu inschrijft krijg je ook nog eens een toffe korting. In plaats van €63,- betaal je maar €48,- per maand!

 

Je kunt ook de totale cursus in één keer aanschaffen, dan bepaal je zelf je tempo en hoef je niet elke maand op pakketjes te wachten. Je krijgt dan nog eens extra korting! Want je betaald dan in totaal maar €258,- in plaats van €288,-

 

Je betaald deze mooie, uitgebreide en complete cursus dus in 6 termijnen van € 48,00 per maand. Vul het formulier hieronder in om je aan te melden en direct met de cursus te starten!

Meld je aan en wees altijd op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes. Krijg een e-book vol haakinspiratie in je mailbox als je je nu aanmeld!

Haak aan!

Meld je aan en wees als eerste op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes.
Krijg een gaaf e-book in je mailbox als je je nu aanmeld!

Cora's Knit Knacks

Tarwekamp 136
1112HJ Diemen
info@corasknitknacks.nl
085 - 000 48 28

Btw id: NL001219089B39
KvK nummer: 68878982

Volg mij op

iDeal betaalmethode Paypal betaalmethode Mastercard betaalmethode Visa bethaalmethode
Bancontact betaalwijze logo
Keurmerk webwinkel

Cora's Knit Knacks is leverancier van Hoooked garens en vertegenwoordiger van Rosarios 4 garens

© 2018 - 2024 Cora's Knit Knacks