Haken: de ultieme hobby voor het ontspannen

Gehaakte hartvormige sleutelhangers in paars, rood en bordeaux rood

We leven in een lastige tijd. Er zijn veel indrukken, veel meningen en emoties die hoog oplopen. We brengen veel tijd door met de mensen met wie we samen wonen, je partner, kinderen en daar buiten zijn er weinig sociale contacten. Het is een tijd waarin we goed voor ons zelf moeten zorgen, maar waarin dat juist heel lastig is. Ik heb een mooie manier om meer tijd voor jezelf te pakken en daarmee wat beter voor jezelf te zorgen. Voor mij is namelijk haken de ultieme manier om te ontspannen. Ik vertel je er graag over!

Te ver

Je kent dat gevoel vast. Je bent al weken moe, je maakt al wat aanpassingen in je ritme. Plant wat minder voor jezelf in, maar echt stoppen doe je niet. En dan roept je lichaam ineens “nu is het genoeg”. Je wordt ziek: grieperig, migraine, hoofdpijn, extreme vermoeidheidsklachten… 

Ben je toch te ver gegaan. Toch niet goed (genoeg) voor jezelf gezorgd. Ik denk dat het ons allemaal wel eens overkomt. Want het is makkelijk om door te gaan. Eerst voor de ander te zorgen en daarna pas voor jezelf. Eerst nog even… en dan..

Maar dat werkt natuurlijk niet, niet echt in elk geval. Je hebt tijd nodig om even echt voor jezelf te zorgen, echt te ontspannen. Ik ga eigenlijk best vaak te ver.. En dan moet ik echt even helemaal ontspannen en de boel verder de boel laten.

Haken is de oplossing om te ontspannen

 Weet je hoe ik dat doe? Lekker haken! Ooit ben ik begonnen met breien en daarna haken, om de stress van mijn opleiding verpleegkunde te verminderen en dat werkte geweldig! Dus ben ik er daarna niet echt meer mee gestopt want ik ervaar best snel veel stress. Ik merk het ook direct als ik een paar dagen geen tijd heb gehad om te haken…

Haken helpt mij ontspannen, gewoon alleen maar even focussen op de steken die ik maak. Het garen wat door m’n handen gaat. Het is bijna een soort meditatie.

En dat wil ik ook graag met jou delen. Die ontspanning en rust. De hormoon kick die je krijgt als je iets afgemaakt hebt. Of als je iets in je hoofd hebt en dat gewoon uit je handen komt!

Maar ook hoe vreselijk fijn het is om met je handen bezig te zijn. Dat wordt tegenwoordig best een beetje vergeten in de digitale samenleving. Maar het is zo gaaf om zelf iets te maken. Ik kan er echt geen woorden aan geven.

Vrouw die lachend naar de camera kijkt terwijl zij haakt

Leer haken

Nu denk je vast “dat wil ik ook!” Nou, dan heb ik echt wat toffe dingen voor je! Want ik wilde al heel lang workshops haken geven. Mijn kennis van en liefde voor deze gave hobby en de ontspanning en zelfzorg die ik van haken krijg aan anderen overdragen. Tijdens de corona pandemie heb ik in de plaats daarvan een super tof online abonnement bedacht waarbij ik je met behulp van video’s leerde haken. Inmiddels is dat vervangen door echte workshops en een uitgebreide online cursus.

Workshops haken

Inmiddels geef ik al een aantal maanden haakworkshops. Echt hele leuke lessen, 1x in de maand op vrijdag avond. Alle materialen zitten er bij in en je hoeft helemaal nergens meer om te denken behalve dan met goede zin binnen komen.

Tot nu toe krijg ik alleen maar super enthousiaste reacties terug. Dat ik het zo goed en duidelijk uit leg. Eén tienermeisje zei zelfs dat ik haar docenten op school maar moest gaan uitleggen hoe ze moeten lesgeven 🤭

Daarnaast kan ik natuurlijk ook voor een workshop naar jou toe komen! Dan bespreken we samen welk patroon we gaan haken, de kosten, tijd en duur. Leuk voor 1 op 1 lessen, maar ook bijvoorbeeld voor een feestje of gewoon een gezellige avond. Of omdat er bij jou in de buurt geen haaklessen gegeven worden!

Online cursus: Haak Helden Academy

De derde, en eigenlijk leukste optie, is de Haak Helden Academy. Klinkt chic toch zo? Is het eigenlijk ook! De Haak Helden Academy is namelijk ontstaan na 1,5 jaar Haak Helden Membership. In deze tijd heb ik ervaring opgedaan, gezien welke vragen er leven als je net begint met haken en de tijd gehad om alles aan te scherpen. Door er een online cursus van te maken kun je op elk moment instappen en bij het begin beginnen. Neem ik je aan de hand mee van A tot Z in het haken.

Praktisch is de Haak Helden Academy dus gewoon een super goeie online haakcursus. Je krijgt gedurende 6 maanden elke maand een mail en een pakket thuisgestuurd. In de mail staan de lessen, geschreven en video lessen. En aan het einde van de module zit een patroon met volledige uitgeschreven en video uitleg. In het pakket dat je thuisgestuurd krijgt zitten alle benodigde materialen om het patroon te haken. Je hoeft dus nooit iets extra’s bij te bestellen.

Daarnaast krijg je lifetime toegang. Dus je kunt alles lekker in jouw eigen tempo doen. En ook nog eens een keertje nazoeken als je dat nodig hebt. En je krijgt er zo lang je bezig bent mijn hulp en ondersteuning bij. Je staat er dus nooit alleen voor en kunt ten alle tijden vragen stellen, zoveel als je wilt.

Losse steek haken: opzetlus en draad omslaan

Ten opzichte van andere online haakcursussen hoef je dus geen materialen (bij te) kopen. Hoef je niet zelf uit te zoeken wat de volgende stap is, hoe je een techniek gaat oefenen of welk garen je hier het beste voor kunt gebruiken. Zit je niet vast dat je maar 1 vraag per module/les kunt stellen. Zelfs bij de gedegen online opleidingsinstituten krijg je deze service niet.

Dus, waar wacht je nog op? Kom een heerlijke nieuwe, ontspannende hobby ontdekken! Denk je dat iemand anders misschien ook gebaat zal zijn om wat extra te ontspannen door te gaan haken? Deel deze blog dan met ze!

Shop de producten uit deze blog

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Meld je aan en wees altijd op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes. Krijg een e-book vol haakinspiratie in je mailbox als je je nu aanmeld!

Haak aan!

Meld je aan en wees als eerste op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes.
Krijg een gaaf e-book in je mailbox als je je nu aanmeld!

Cora's Knit Knacks

Tarwekamp 136
1112HJ Diemen
info@corasknitknacks.nl
085 - 000 48 28

Btw id: NL001219089B39
KvK nummer: 68878982

Volg mij op

iDeal betaalmethode Paypal betaalmethode Mastercard betaalmethode Visa bethaalmethode
Bancontact betaalwijze logo
Keurmerk webwinkel

Cora's Knit Knacks is leverancier van Hoooked garens en vertegenwoordiger van Rosarios 4 garens

© 2018 - 2024 Cora's Knit Knacks