Tutorial: Help! Mijn haaksteken zijn ongelijk!

Hangmand+Wave+geel+details+1+(HD)-1920w

In de afgelopen weken heb ik een aantal keer deze opmerking gehoord. Daarom deze tutorial met een handige (beginners) tip erin zodat jij juist wel mooie gelijke haaksteken krijgt. Dus zijn je steken te los? Te strak? Ongelijkmatig? De ene keer te los en de andere keer te strak? Lees dan snel verder!

Kijk eens naar je draadspanning

Iedereen heeft een iets andere hand van haken. Daar is niks mis mee, en een hoop valt op te lossen door een kleinere of grotere haaknaald te pakken. Maar het is wel fijn als je steken gelijkmatig zijn natuurlijk!⁠ Daarbij is draadspanning heel belangrijk.

Draadspanning is hoe strak of hoe los je je garen houdt tijdens het haken. Het maakt niet uit hoe los of strak je het houdt, als het maar gelijkmatig is tijdens je hele haakwerk.

Kijk daarom eens naar hoe je je garen vast houdt. Daarbij is er niet echt een goed of fout. Zoals zo vaak bij het haken. Maar zorg er wel voor dat je je garen en handen ontspannen en comfortabel hebt. Je hoeft het niet krampachtig strak te trekken bijvoorbeeld.

Op de foto’s hieronder laat ik zien hoe ik mijn garen vast hou. Het is behoorlijk om mijn hand gewikkeld omdat ik op deze manier goede controle kan houden over m’n garen. Hierdoor is de draadspanning steeds gelijkmatig.

Tutorial ongelijkmatige haaksteken: garen vasthouden binnenkant hand
Tutorial ongelijkmatige haaksteken: garen vasthouden buitenkant hand

Zoek dus naar een manier die voor jou fijn werkt, compleet om je hand en vingers gewikkeld zoals bij mij of gewoon losjes tussen twee vingers, het maakt niet uit. Als JIJ je steken er maar mooi gelijkmatig mee krijgt!⁠

Meer ondersteuning nodig?

Nu je deze tutorial gelezen hebt weet je hoe je meer controle hebt over je draadspanning en je je haaksteken meer gelijkmatig kunt krijgen. Smaakt dit naar meer? Bekijk dan ook deze haaktutorials of een van de beginners pakketten!

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Meld je aan en wees altijd op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes. Krijg een e-book vol haakinspiratie in je mailbox als je je nu aanmeld!

Haak aan!

Meld je aan en wees als eerste op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes.
Krijg een gaaf e-book in je mailbox als je je nu aanmeld!

Cora's Knit Knacks

Tarwekamp 136
1112HJ Diemen
info@corasknitknacks.nl
085 - 000 48 28

Btw id: NL001219089B39
KvK nummer: 68878982

Volg mij op

iDeal betaalmethode Paypal betaalmethode Mastercard betaalmethode Visa bethaalmethode
Bancontact betaalwijze logo
Keurmerk webwinkel

Cora's Knit Knacks is leverancier van Hoooked garens en vertegenwoordiger van Rosarios 4 garens

© 2018 - 2024 Cora's Knit Knacks