Hoooked Somen: een zacht en stevig garen

Hoooked somen garen in 5 verschillende kleuren

Hoooked Somen is een relatief nieuw garen van Hoooked. Het is een prachtige mix van katoen en linnen en natuurlijk helemaal duurzaam zoals je van Hoooked gewend bent. Zoals voor al mijn producten wil ik ook alleen maar garens verkopen waar ik zelf enthousiast over ben. Dit garen was ik op papier wel enthousiast over, maar had ik eigenlijk nog nooit zelf gebruikt. Hier heb ik snel verandering in gebracht en laat me je vertellen: ik ben fan! Lees snel verder om te horen waarom.

Katoen linnen garen voor de zomer, Hoooked Somen, in jeans blauwe kleur op een zachte ondergrond

Keuze van het project om het garen te proberen

Hoooked Somen is een garen dat erom bekend staat dat het fijn is voor de zomer. En dan specifiek voor zomerkleding. Door de mix van gerecycled katoen en biologisch linnen is dat natuurlijk makkelijk te verklaren. Maar ik wilde graag iets anders dan een kledingstuk met dit garen maken. Of tenminste, een kledingstuk ook wel, maar daar moet ik eerst nog wat meer kennis in op doen en ik kon zo snel geen geschikt patroon van een ander vinden waar ik dit garen voor kon gebruiken.

Daarom heb ik besloten om er een markt tas, of boodschappen netje, van te haken. Hiermee kon ik het garen toch uitproberen in een wat makkelijker project. Door de verschillende steken kon ik het toch goed voelen en proberen.

Hoooked Somen is echt super zacht en voelt stevig aan

Oké, serieus, dit garen is dus echt mega fijn! Ik ga er geen doekjes om winden want dat is nergens voor nodig. Het voelt super zacht aan en is heel stevig. Je kunt echt voelen dat het flink wat gewicht aan kan. Daarom leek het ontwerpen van een boodschappen tasje me juist ook zo’n goede test.

De tas heb ik opgebouwd uit een aantal toeren vasten en dan een netstructuur van lossen en vasten. In het stukje van de toeren van vasten kun je echt voelen dat de stof die je met dit garen maakt heel fijn en soepel aan voelt. Dus ik snap helemaal waarom dit een fijn garen is voor kleding! Het lijkt me dan ook super tof om nog een keer met Hoooked Somen een kledingstuk te gaan ontwerpen.

De stekendefinitie van dit garen is ook echt geweldig! Je kunt alle steken heel mooi herkennen. Zelfs mijn man maakte hier een opmerking over dat hij dit prachtig garen vindt en je de steken zo mooi kunt zien en hij heeft er natuurlijk veel minder verstand van dan jij of ik als ervaren haakster!

De steken zijn dus duidelijk zichtbaar en daarom zal dit garen ook mooi zijn in een project waarbij je verschillende steken combineert of met textuur werkt. Bijvoorbeeld voor een trui met kabels erin.

Gehaakte markt tas of boodschappen netje

Het garen splijt niet!

Hoooked Somen is, net als veel van de andere garens van Hoooked, gemaakt met weinig twist erin. Hierdoor heb je het risico dat het garen snel splijt. Ondanks dat ik veel gebruik maak van de garens van Hoooked heb ik hier ook af en toe nog last van, zelfs met Soft Cotton DK waar ik eigenlijk bijna al mijn ontwerpen mee maak tegenwoordig.

Met Somen had ik hier juist helemaal geen last van! Terwijl ik dat dus eigenlijk wel verwacht had omdat je de verschillende draadjes best wel makkelijk uit elkaar kunt pluizen, net als bijvoorbeeld bij Soft Cotton DK of Eucalyps. Maar Hoooked Somen haakte juist eigenlijk heerlijk weg!

Ga jij Hoooked Somen ook lekker uitproberen?

Ik kan het dus alleen maar van harte aanraden! Natuurlijk snap ik dat het lastig is om het allemaal precies te omschrijven via een blog, dus ik kan je alleen maar adviseren om een leuk patroon uit te kiezen en dit garen gewoon te gaan gebruiken en uitproberen.

Shop de producten uit deze blog

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Meld je aan en wees altijd op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes. Krijg een e-book vol haakinspiratie in je mailbox als je je nu aanmeld!

Haak aan!

Meld je aan en wees als eerste op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes.
Krijg een gaaf e-book in je mailbox als je je nu aanmeld!

Cora's Knit Knacks

Tarwekamp 136
1112HJ Diemen
info@corasknitknacks.nl
085 - 000 48 28

Btw id: NL001219089B39
KvK nummer: 68878982

Volg mij op

iDeal betaalmethode Paypal betaalmethode Mastercard betaalmethode Visa bethaalmethode
Bancontact betaalwijze logo
Keurmerk webwinkel

Cora's Knit Knacks is leverancier van Hoooked garens en vertegenwoordiger van Rosarios 4 garens

© 2018 - 2024 Cora's Knit Knacks