In 5 stappen naar jouw perfecte product

Suikermandje+en+rechthoekige+mand+2.3-1920w

Stel nou, je hebt mijn mooie manden gezien en wil die wel in kleuren hebben die helemaal bij jou passen. Die passen in de ruimte waar jij ze hebben wilt. Die passen bij de kleur en stijl van jouw interieur. Maar hoe gaat dat dan? Hoe komen we van jouw wensen en ideeën naar jouw perfecte product?

Als jij wel ongeveer weet wat je wilt, maar misschien nog twijfelt. Als jij wel nog input van mij wil wat betreft kleur en maat. In deze gevallen is mijn werkwijze natuurlijk iets anders dan dat ik beschreven heb in mijn blog over gepersonaliseerde producten. Want dan wil je nog input van mij. En dat kan ik zeker bieden! Hoe we dan te werk gaan beschrijf ik in deze blog. Ik doe dat aan de hand van een bestelling op maat die ik voor InConnecto gemaakt heb. Om het meteen maar lekker concreet te maken.

Set van 2 gehaakte manden en hoes voor tissuedoos in gebruik

Stap 1: De ruimte waar het product komt

We beginnen natuurlijk bij het begin. En dat is: waar moeten de manden komen te staan. Wat zijn de kleuren van de ruimte waar de producten straks gebruikt worden?

Zoals te zien is, ging het bij deze bestelling om producten voor twee ruimten. Beiden zijn gespreksruimten en er was wat organisatie nodig voor dingen als pennen, suiker en melk, thee lepels etc. De functie kom ik zo bij stap twee nog even op terug. 

De eerste ruimte heeft veel rustieke elementen, een steigerhouten tafel, één muur waar de verf vanaf gestript is. En daarnaast was de dominante kleur blauw. In verschillende tinten.

De tweede ruimte heeft veel groen, grijs en crème tinten. De kleuren en functie van de ruimte spelen natuurlijk een rol bij het kiezen van de kleur(en) van het garen bij de volgende stappen. Omdat het in dit geval gaat om gespreksruimten voor (relatie)therapeuten vond ik het belangrijk dat de producten die ik zou maken zouden passen bij de kleuren en het decor wat er al is. Zodat het rust geeft en geen drukte en afleiding zou veroorzaken.

In het geval van de bestelling voor InConnecto heb ik zelf ter plekke foto’s gemaakt omdat ik er toch was. Maar in de meeste gevallen zal ik jou vragen foto’s te maken voor een goed overzicht van de ruimte en welke kleuren er gebruikt worden.

Stap 2: Wensen bespreken

Nadat ik een beeld heb van waar je je product wilt plaatsen en gebruiken zullen we het verder gaan hebben over jouw wensen. Waar wil je het product voor gebruiken, heb je zelf al nagedacht over de kleur en de stijl? Dit alles draagt natuurlijk bij aan het samenkomen van jouw perfecte product.

Kleur(en) en stijl

Natuurlijk wil ik heel graag weten of jij zelf al ideeën hebt over welke kleur de manden moeten worden. Of je één kleur wilt of meerdere. Maar ook of je een bepaalde stijl in je hoofd hebt. Aan de hand daarvan kan ik dan het garen kiezen wat ik geschikt vindt. Een robuuste stijl vraagt om ander garen dan een verfijnde stijl.

Gehaakte mand met hengsels in twee kleuren blauw

Maat en functie

De volgende vraag is natuurlijk welke maat de mand moet zijn. En dat is natuurlijk weer gelinkt aan de functie. Daarom is het volgende wat we bespreken dan ook de maat en de functie. Dus, hoe groot wil je dat de mand wordt en waar wil je hem voor gaan gebruiken. Wat moet er straks allemaal wel en niet in passen. En natuurlijk, moet het rond, vierkant of rechthoekig worden? Moet het een hoge mand worden of juist niet?

Bij de bestelling van InConnecto was er een heel specifieke vraag voor ruimte 1 (blauw) om een mand te hebben waar hun EMDR apparatuur in kon omdat dat nu in een zakje zit en de draden steeds in de knoop gingen. En voor ruimte 2 (groen/crème) hadden ze een heel specifieke vraag om de tissuedoos ook in bijpassende stijl omhaakt te hebben.

Levertijd

Daarna gaan we het ook nog hebben over de levertijd. Want het is natuurlijk belangrijk om jouw wensen en verwachtingen hier om heen ook nog besproken te hebben. Heb jij bepaalde wensen voor wanneer het klaar moet zijn of maakt het niet uit? Hierin moet alles natuurlijk wel nog haalbaar blijven, als jouw wensen niet haalbaar zijn zal ik dat ook heel duidelijk aangeven.

Stap 3: Kleuren kiezen

Nou, als ik dan weet in wat voor ruimte de mand(en) gebruikt gaan worden en jouw wensen en voorkeuren weet dan ga ik voor je op zoek. Ik ga dan kijken naar de kleuren die beschikbaar zijn in het garen waarvan ik denk dat dit het beste is voor jouw perfecte product.

Ik maak dan alvast een kleine voor selectie van kleuren waarvan ik denk dat deze goed in jouw ruimte passen of dat bij jouw stijl passen. Maar de uiteindelijke keuze blijft bij jou zelf. Ik stuur je dan foto’s en/of links toe voor de kleuren die ik denk dat goed zullen passen, en daarna mag jij zelf de uiteindelijke keuze maken.

Het is dan natuurlijk heel belangrijk dat je daarin wel eerlijk bent. En als je de kleuren niet mooi vindt of de combinatie van kleuren niet vindt passen, dan is het van belang dat je dat op dat moment al meteen aan geeft. Want wanneer jij je kleuren gekozen hebt, dan ga ik ermee aan de slag. Dan ga ik eventueel het garen bestellen of gewoon meteen aan de slag als het kleuren zijn die ik zelf in voorraad heb.

Drie kleuren Bobbiniy junior garen: licht blauw, crème en groen

Stap 4: Prijs bespreken

En tja, dan moeten we het ook nog over de prijs hebben. Daar houden we in Nederland niet echt van.. Ik ook niet eerlijk gezegd, maar het hoort er wel bij. Ik hanteer daarin een paar stappen, om het voor mijzelf en voor jou wel zo makkelijk te houden.

Allereerst, als een product al in m’n winkel staat, dan doe ik het in kleuren op maat ook voor de prijs die in mijn winkel staat. Wel zo makkelijk en duidelijk voor ons beiden. Dat is dan trouwens wel de prijs zonder verzendkosten. Want ook in mijn winkel moeten de verzendkosten nog berekend worden. In indicatie van de verzendkosten kan je altijd opvragen natuurlijk.

Heb je het product binnen een bepaalde periode nodig waardoor ik ander werk opzij moet leggen om aan jouw tijdsbestek te kunnen voldoen? Dan reken ik daar natuurlijk wel meer voor dan het bedrag waarvoor het ook in de winkel staat.

Als een product nog niet in mijn winkel staat en je dus echt iets nieuws en unieks wilt dan bespreken we samen de prijs. Daarin neem ik de complexiteit van de aanvraag, de tijd die ik er voor nodig denk te hebben en de kosten van het materiaal mee. Mocht jij bij het horen van de prijs toch nog willen afzien van je aanvraag dan is dat het laatste moment waarop dat kan. Als ik je akkoord heb dan ga ik ook echt voor je aan de slag. 

Aanbetaling of betalen in termijnen

In het geval van een grote bestelling, waarbij de kosten boven €150,- komen zal ik je om een aanbetaling vragen voordat ik start met haken. Dit zorgt er voor dat het bedrag voor jou makkelijker te betalen is omdat je dus in twee termijnen kunt betalen. Wat het bedrag van de aanbetaling is komen we samen overeen. Dit is geheel afhankelijk van de soort en grootte van de bestelling.

Mocht jij zelf graag het bedrag van de bestelling in termijnen willen betalen dan is dat ook mogelijk. We zullen dan samen in overleg bepalen wat de termijnen worden en wanneer je deze gaat betalen.

Stap 5: Maken en veel foto’s 

Nou, de laatste stap is dan natuurlijk dat ik ook echt voor je aan de slag ga. Ik ga zo nodig het garen en andere materialen voor je bestellen en dan voor jou aan het werk. Terwijl ik dat doe maak ik vaak veel foto’s. Voortgangsfoto’s of wanneer er (een deel van) een product klaar is. 

Mocht je dan vragen hebben, twijfelen, niet tevreden zijn of aanpassingen willen dan kan je dat altijd zeggen. Dan gaan we weer samen even overleggen hoe ik wel tot jouw perfecte product kom. Dit is het moment om eventueel bij te schaven.

Hieronder een galerij met eind product foto’s van de bestelling voor InConnecto

En dan: klaar is jouw perfecte product

Als alles dan helemaal af is stuur ik je nog een foto met het complete product, of alle producten bij elkaar. Als je hier dan tevreden over bent dan volgt de betaling of restant betaling. Voor producten op maat krijg je altijd een factuur die je dan gemakkelijk gewoon via iDeal of creditcard kunt voldoen. Dit kan ook een BTW factuur zijn als je een zakelijke aankoop doet zoals in het geval van InConnecto.

En nu jij! Wil jij ook zo’n mooi product wat speciaal voor jou op maat gemaakt is? Stuur me dan even een berichtje via mijn contact pagina. Dan gaan we samen bespreken hoe ik jouw perfecte product kan maken!

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Meld je aan en wees altijd op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes. Krijg een e-book vol haakinspiratie in je mailbox als je je nu aanmeld!

Haak aan!

Meld je aan en wees als eerste op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes.
Krijg een gaaf e-book in je mailbox als je je nu aanmeld!

Cora's Knit Knacks

Tarwekamp 136
1112HJ Diemen
info@corasknitknacks.nl
085 - 000 48 28

Btw id: NL001219089B39
KvK nummer: 68878982

Volg mij op

iDeal betaalmethode Paypal betaalmethode Mastercard betaalmethode Visa bethaalmethode
Bancontact betaalwijze logo
Keurmerk webwinkel

Cora's Knit Knacks is leverancier van Hoooked garens en vertegenwoordiger van Rosarios 4 garens

© 2018 - 2024 Cora's Knit Knacks