Mijn 7 favoriete knuffel ontwerpers

aardbei+elfjes+6-1920w

We hebben allemaal zo onze favorieten. Je favoriete eten, drinken of kleur. Maar ook favoriete merken, voor van alles en nog wat. Ik heb zo m’n favoriete garen merken bijvoorbeeld. Maar ik heb ook favoriete ontwerpers. Die volg ik op social media en ik kijk graag naar wat ze nu weer voor nieuwe patronen uitbrengen.

De meeste ontwerpers richten zich op één soort product. Bijvoorbeeld omslagdoeken, decoratie producten of knuffels. In deze blog ga ik je wat vertellen over mijn favoriete ontwerpers voor gehaakte knuffels.

Mispeltoy Crochet

Ik ben echt fan van Mispeltoy Crochet! Kenzi ontwerpt knuffeltjes met een super hoog schattigheidsgehalte, en daar hou ik echt van! Dat is trouwens ook wel te merken, want ik heb wel eens 6 verschillende knuffels van zijn ontwerp tegelijkertijd in de winkel gehad! En ik heb er ook nog drie liggen die nog gemaakt moeten worden.

Hieronder de zes ontwerpen van Kenzi die ik al eens gehaakt heb. Ik heb ook nog drie andere cupcakes liggen om af te maken.

Naast dat de patronen van Kenzi super schattig zijn, zijn ze ook nog eens heel erg goed geschreven. Ook maakt hij gebruik van lekker veel foto’s in zijn patronen. Daardoor zijn ze makkelijk te volgen en is het ook makkelijker om je uiteindelijke knuffel zo te krijgen als dat je voor ogen had.

Sugaridoo

Ook Sugaridoo maakt gebruik van veel foto’s in haar patronen. Of in elk geval, in het patroon van dit schattige schildpadje. Dit is het Tony the Turtle patroon

Naast dit schattige schildpadje heeft zij nog meer leuke knuffels ontworpen. Zo heeft zij een hele leuke aap die ook al een tijdje op mijn verlanglijstje staat om te maken. 

Woolytoons

Een paar jaar geleden heb ik een leuk boekje gekregen met patronen van Woolytoons. Een patroontje daarvan vond ik zo verschrikkelijk leuk dat ik die wel twee keer gemaakt heb! Één keer met rode muts en sjaal en één keer met blauwe muts en sjaal.

Wat ik zo verschrikkelijk fijn vind aan dit boekje is dat niet alleen de patronen heel duidelijk beschreven zijn, maar ook de benodigdheden. Welk garen gebruikt is en hoeveel. Helaas wordt dat lang niet altijd duidelijk beschreven terwijl dat toch wel stap één is bij het haken van een knuffel.

Stip & Haak

Stip & Haak is een ontwerper waar ik ooit eens een gratis patroon van geprobeerd heb. Een schattige rammelaar was dat, als kraamcadeautje voor een neefje. En zelfs dat gratis patroon was super fijn uitgewerkt. Het was makkelijk te volgen en er stonden veel foto’s in. Maar de patronen die Stip & Haak ontwerpt zijn ook nog eens heel schattig en heel goed met elkaar te combineren.

Lalylala

Lalylala is een ontwerper die voor mij in de categorie “wil ik ooit nog eens maken” valt. Zij maakt super mooie knuffels. Zij heeft echt een heel eigen stijl en ik wil graag eens één van haar poppen gaan maken. Welke, tja, dat weet ik nog niet. Want ze zijn allemaal mooi, dus dat is altijd lastig kiezen!

Piekje

Piekje is een Nederlandse ontwerper die ik via Instagram tegen gekomen ben. En wow, wat maakt zij coole knuffels! Zo schattig en zo origineel! Vooral die samba rammelaars vind ik super origineel bedacht en zo leuk!

Ook Piekje valt in de categorie “wil ik eens wat van maken”, want ik vind haar knuffels er super leuk uit zien, maar heb er tot nu toe nog geen gemaakt.

Amilishly

Amilishly maakt echt super toffe poppen! Ik heb via de YLA box met haar patronen kennis gemaakt. Maar ze heeft zo veel verschillende, prachtige poppen! Ze hebben echt allemaal een eigen persoonlijkheid en dat is er heel duidelijk aan te zien. Zo knap vind ik dat!

Zelf heb ik deze nog liggen om te maken. Een super schattig kersenbloesem meisje.

Tijd om op te houden met schrijven en weer te gaan haken geloof ik, want anders kom ik er nooit aan toe om al die mooie knuffels en poppen te gaan maken!

Eigen ontwerpen

Inmiddels heb ik ook heel wat ontwerpen van mijn eigen hand. In het maken van mijn eigen patronen heb ik me laten inspireren door dat wat ik fijn vind in het volgen van patronen van anderen. Alle patronen zijn dus goed getest, duidelijk uitgeschreven en voorzien van foto’s waar nodig. Dit zorgt er voor dat het ene patroon meer foto’s bevat dan het andere patroon. Ook afhankelijk van hoe ingewikkeld het patroon is.

In het ontwerpen laat ik mij ook inspireren door ontwerpers waar ik graag knuffels van haak. Qua vormen, maten en constructie. Toch is er ook al sterk mijn eigen stijl in terug te zien.

Jouw favorieten?

Dit zijn op dit moment mijn 7 meest favoriete ontwerpers van knuffels en poppen. Haak of brei jij ook? Wat zijn jouw favoriete ontwerpers? Laat me dat weten in een reactie of een berichtje, want ik vind het altijd leuk om nieuwe ontwerpers te ontdekken!

Shop de producten uit deze blog

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Meld je aan en wees altijd op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes. Krijg een e-book vol haakinspiratie in je mailbox als je je nu aanmeld!

Haak aan!

Meld je aan en wees als eerste op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes.
Krijg een gaaf e-book in je mailbox als je je nu aanmeld!

Cora's Knit Knacks

Tarwekamp 136
1112HJ Diemen
info@corasknitknacks.nl
085 - 000 48 28

Btw id: NL001219089B39
KvK nummer: 68878982

Volg mij op

iDeal betaalmethode Paypal betaalmethode Mastercard betaalmethode Visa bethaalmethode
Bancontact betaalwijze logo
Keurmerk webwinkel

Cora's Knit Knacks is leverancier van Hoooked garens en vertegenwoordiger van Rosarios 4 garens

© 2018 - 2024 Cora's Knit Knacks