Rosários 4 Bio Bamboo: heerlijk zacht 100% bamboe haakgaren

Rosarios 4 bio bamboe garen in geel, kleurnummer 24

Tegenwoordig heb je als je gaat haken een ruime keus uit diverse haakgarens. Veel haaksters kiezen voor hun nieuwe project een merk dat ze kennen of waar ze vaker mee gewerkt hebben. Niets mis mee natuurlijk. Toch is het goed om je ogen open te houden om nieuwe pareltjes niet te missen. Zo’n nieuw pareltje in de haakgarenwereld is voor mij het Portugese merk Rosários 4. Het is nog niet zo bekend in Nederland maar ik heb besloten daar verandering in te brengen en je alles te vertellen over hun superfijne garens! In deze blog vertel ik je uitgebreid over Rosários 4 Bio Bamboo, een heerlijk zacht haakgaren dat jij zeker wilt proberen!

Vrouw die gehaakt kussen in ster vorm vast houdt, geel gehaakt kussen in ster vorm

Kijk en luister mee

In de onderstaande video vertel ik alles wat je ook in deze blog terug kunt vinden. Dus als jij liever luistert en kijkt in plaats van leest: grijp je kans! In deze video kun je het garen ook beter ‘in het echt’ zien ten opzichte van de statische foto’s.

Maar, als je liever leest, ga dan gauw verder onder de video!

Wat je wilt weten over Rosários 4 Bio Bamboo

Als je aan de slag gaat met een nieuw garen, is het natuurlijk goed om na te denken over de eigenschappen van je project. Wat ga je maken en hoe wil je dat dat eruit komt te zien of zal gaan voelen? Misschien heb je zelfs nog nooit gewerkt met bamboe garen dus dan is het goed om je even in te lezen!

Is bamboe garen duurzaam en milieuvriendelijk?

Bamboe is een duurzaam product. Het groeit snel en hiervoor is eigenlijk alleen maar zonlicht nodig. Extra bewatering of gebruik van pesticiden is niet nodig. Om van de harde bamboestengels heerlijk zacht garen te maken, zijn echter wel chemische stoffen nodig. Tegenwoordig zijn producenten wel bewust bezig om dit zo milieuvriendelijk te doen door middel van een ‘closed loop’ systeem waarin de chemische stoffen worden hergebruikt.

Eigenschappen

Rosários 4 Bio Bamboo is een 100% bamboe garen. Dat wil zeggen dat het dus niet is gemixt met andere stoffen zoals je vaak bij andere bamboe garens ziet. De draad is losjes gedraaid. Dat kan ervoor zorgen dat de draad iets kan splijten, al heb ik zelf deze ervaring niet.

Verwerken

Bio Bamboo is verkrijgbaar in 24 prachtige kleuren. Volgens de wikkel haak je dit garen met haaknaald 4 – 4,5. Wanneer je knuffels haakt, of van jezelf iets losser haakt, zou ik een haaknaald kleiner aanraden. Hierdoor wordt je werk iets dichter en fijner. Een bol weegt 100 gram en heeft een looplengte van 175 meter.

Wasadvies: handwas

Wat kun je maken met Rosários 4 Bio Bamboo

Door het zachte en flexibele karakter van dit garen is het uitermate geschikt om dekens, omslagdoeken, knuffels en zelfs kleding mee te haken. Het valt soepel, is ademend en neemt ook goed vocht op. Ideaal voor een fijn zomertruitje dus.

Zelf haakte ik ster Sana met Bio Bamboo. Dit was het patroon uit de Happy Me Box van september 2022. Ook de ontvangers van de box waren enthousiast over dit nieuwe garen:
‘Je hebt echt niet overdreven!’
‘Dit is het zachtste garen dat ik ooit gevoeld heb!’
‘Hier wil ik meer mee haken!’

Enthousiast geworden?

Ben jij nu ook net zo enthousiast geworden over deze heerlijke 100% bamboe garen als dat ik ben? Neem een kijkje in de webshop en kies jouw favoriete kleur voor je nieuwste project!

Ben je op zoek naar een specifieke kleur die nog niet in de webshop staat? Stuur me even een berichtje en dan ga ik kijken wat ik voor je kan regelen!

Shop de producten uit deze blog

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Meld je aan en wees altijd op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes. Krijg een e-book vol haakinspiratie in je mailbox als je je nu aanmeld!

Haak aan!

Meld je aan en wees als eerste op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes.
Krijg een gaaf e-book in je mailbox als je je nu aanmeld!

Cora's Knit Knacks

Tarwekamp 136
1112HJ Diemen
info@corasknitknacks.nl
085 - 000 48 28

Btw id: NL001219089B39
KvK nummer: 68878982

Volg mij op

iDeal betaalmethode Paypal betaalmethode Mastercard betaalmethode Visa bethaalmethode
Bancontact betaalwijze logo
Keurmerk webwinkel

Cora's Knit Knacks is leverancier van Hoooked garens en vertegenwoordiger van Rosarios 4 garens

© 2018 - 2024 Cora's Knit Knacks