Rosários 4 Regata: het nieuwe haakkatoen

Verschillende bollen Regata katoen garen die over elkaar heen liggen

Tegenwoordig heb je als je gaat haken een ruime keus uit diverse haakgarens. Veel haaksters kiezen voor hun nieuwe project een merk dat ze kennen of waar ze vaker mee gewerkt hebben. Niets mis mee natuurlijk. Toch is het goed om je ogen open te houden om nieuwe pareltjes niet te missen. Zo’n nieuw pareltje in de haakgarenwereld is voor mij het Portugese merk Rosários 4. Het is nog niet zo bekend in Nederland maar ik heb besloten daar verandering in te brengen en je alles te vertellen over hun superfijne garens! In deze blog vertel ik je uitgebreid over Rosários 4 Regata, een heerlijk haakkatoen dat zeker niet onder doet voor de grote merken!

Bol katoen garen, rosarios 4 regata in bordeaux rood, kleur 55

Kijk en luister mee

In de onderstaande video vertel ik alles wat je ook in deze blog terug kunt vinden. Dus als jij liever luistert en kijkt in plaats van leest: grijp je kans! In deze video kun je het garen ook beter ‘in het echt’ zien ten opzichte van de statische foto’s.

Maar, als je liever leest, ga dan gauw verder onder de video!

Wat je wilt weten over Rosários 4 Regata

Als je aan de slag gaat met een nieuw garen, is het natuurlijk goed om na te denken over de eigenschappen van je project. Wat ga je maken en hoe wil je dat dat eruit komt te zien of zal gaan voelen?

Eigenschappen

Rosários 4 Regata is een 100% katoen garen. Het is niet gemerceriseerd. Dat betekent dat het garen, in tegenstelling tot veel andere katoengaren, niet is behandeld met diverse chemicaliën (natronloog) om het te laten glanzen, het meer stevigheid te geven of het gladder te maken. Doordat de katoenvezels niet behandeld zijn, maakt het dat dit haakgaren duurzamer is, het garen zachter aanvoelt en de kleuren natuurlijker zijn.

Let op: doordat het garen niet gemerceriseerd is, het kan voorkomen dat de kleur iets verandert na het wassen of dat je werk iets krimpt.

Verwerken

Rosários 4 Regata is verkrijgbaar in 118 prachtige kleuren. Dat betekent dus dat je het heel veelzijdig kunt inzetten. Volgens de wikkel haak je dit garen met haaknaald 4 – 4,5 maar mijn ervaring is dat je zelfs met haaknaald 2,5 nog een hele mooie stekendefinitie krijgt. Hoe het eindresultaat eruitziet, is natuurlijk afhankelijk van hoe los of strak jij zelf haakt. Maak dus altijd een proeflapje!

Een bol Regata weegt 100 gram en heeft een looplengte van 275 meter. In vergelijking met Catona en Catania (gemiddeld 50 gram en 125 meter) zijn het dus bijna dubbel zo grote bollen. Je kunt er dus echt mee vooruit!

Wat kun je maken met Rosários 4 Regata

Door het zachte karakter van Regata kun je eigenlijk voor elk project wel aan de slag met dit garen. Waar je voorheen je gemerceriseerde katoen voor gebruikte, kun je nu doen met Regata! Denk aan dekens, knuffels, amugurumi en zelfs kleding. De kleuren zijn goed te combineren en hebben hele mooie gradaties zodat er altijd wel een kleur is die bij jou en je project past. Dit alles maakt het een veelzijdig garen!

In de webshop vind je ook al een aantal patronen terug die ik zelf haakte met Rosários 4 Regata. Zo maakte ik Jenni de Jellyfish en knuffeltje Hapsy met dit fijne 100% katoengaren.

Enthousiast geworden?

Ben jij nu ook net zo enthousiast geworden over dit heerlijke 100% katoengaren als dat ik ben? Neem een kijkje in de webshop en kies jouw favoriete kleur voor je nieuwste project!

Ben je op zoek naar een specifieke kleur die nog niet in de webshop staat? Stuur me even een berichtje en dan ga ik kijken wat ik voor je kan regelen! Dit garen is namelijk in maar liefst 118 kleuren beschikbaar bij de fabrikant!

Shop de producten uit deze blog

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Meld je aan en wees altijd op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes. Krijg een e-book vol haakinspiratie in je mailbox als je je nu aanmeld!

Haak aan!

Meld je aan en wees als eerste op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes.
Krijg een gaaf e-book in je mailbox als je je nu aanmeld!

Cora's Knit Knacks

Tarwekamp 136
1112HJ Diemen
info@corasknitknacks.nl
085 - 000 48 28

Btw id: NL001219089B39
KvK nummer: 68878982

Volg mij op

iDeal betaalmethode Paypal betaalmethode Mastercard betaalmethode Visa bethaalmethode
Bancontact betaalwijze logo
Keurmerk webwinkel

Cora's Knit Knacks is leverancier van Hoooked garens en vertegenwoordiger van Rosarios 4 garens

© 2018 - 2024 Cora's Knit Knacks