Wat liefde en handwerken met elkaar gemeen hebben

Af0sF2OS5S5gatqrKzVP_Silhoutte.jpg-db58c27a-1920w.jpg

Liefde… Niet meteen het eerste onderwerp wat je verwacht van mij misschien? Liefde heeft op het eerste gezicht weinig te doen met haken, garen of handwerken. Maar ik heb al een tijdje wat op m’n hart en dat ga ik nu gewoon eens lekker op papier zetten. Want ik denk dat wij allemaal op dit moment best een extra dosis liefde kunnen gebruiken! Van anderen, voor anderen EN van onszelf!

Hartjes in de sneeuw getekend

Liefde… op afstand

Liefde is belangrijk voor ons allemaal. Genegenheid, warmte, een mens heeft het gewoon nodig om goed te kunnen functioneren. Bij aanraking en knuffelen worden er in de hersenen allerlei stofjes aan gemaakt waar je je gelukkig door voelt. Dus wat een impact heeft het, dat dat nu allemaal een stuk minder kan! Of helemaal niet…

In m’n werk als verpleegkundige kan ik niet even een hand van een patiënt vast pakken om ze gerust te stellen. En tot overmaat van ramp kunnen ze zelfs mijn geruststellende lach niet zien door dat lastige mondmasker. Tja, het maakt het leven allemaal niet perse gemakkelijk, leuker en liever..

En toch zie ik ook het houden van afstand, het dragen van een mondmasker als iets wat ik doe uit liefde. Liefde voor de samenleving en de medemens. Ik doe het niet voor mijzelf, omdat ik er blij en gelukkig van wordt, maar omdat ik weet dat ik door die relatief kleine handeling iemand het leven en gezondheid kan besparen.

Liefde… voor jezelf

Maar dat neemt niet weg dat wij zelf nog steeds behoefte hebben aan genegenheid, liefde, warmte. Want de insteek kan nog zo mooi zijn, die menselijke behoefte blijft er gewoon. Daarom is het super belangrijk om nu juist goed voor jezelf te zorgen.

Je krijgt liefde namelijk niet alleen van de ander, maar ook van jezelf. En daar ontbreekt het nogal eens aan. Bij mij ook hoor. Terwijl ik tegen een vriendin zei dat ze wat liever voor zichzelf moest zijn en de lat misschien wat lager moest leggen omdat ze haar kinderen nu thuis heeft en dus met thuisscholing zit, legde ik voor mijzelf onbewust de lat ook weer steeds hoger. En bij elke keer dat ik er niet aan voldeed werd ik weer chagrijnig en boos op mijzelf. Het ergste was nog wel dat ik het niet eens door dat dat ik dit deed. Tot diezelfde vriendin tegen mij zei dat ik de lat wat minder hoog moest gaan leggen.. Herkenbaar?

En eerlijk is eerlijk, er komt nu ook wel mega veel op ons af! De corona cijfers die maar niet wilden dalen, nu de nieuwe varianten daarvan die de kop op steken ook bij ons, schoolgaande kinderen die thuis onderwijs moeten krijgen, winkels die dicht zijn, horeca die dicht is en dan wordt er ook nog gesproken over het instellen van een avondklok… Dat je na 20:30 uur niet meer de straat op mag tenzij het voor je werk is. En ergens tussendoor moet je ook nog je werk doen en misschien wel een onderneming draaiende houden.

Tekort aan liefde: eerder overprikkeling

Gisteren zei ik nog tegen een vriendin dat ik het gevoel had zo veel sneller overprikkeld te zijn dan normaal. En daar baal ik dan weer van en dat zit me dan ook weer in de weg, ook niet echt bevorderlijk voor de zelfliefde zullen we maar zeggen.

Want eigenlijk is het niet zo gek dat we met z’n allen lekker overprikkeld zitten te zijn. Er is zoveel meer waar je rekening mee moet houden. Thuiswerkende kinderen, misschien dat die zelfs wel constant ondersteuning en aandacht nodig hebben. Thuiswerkende partners, beiden naast elkaar aan de keukentafel telefoongesprekken en video vergaderingen houden is ook niet echt handig. En tegelijkertijd worden we in ons gaan en staan beperkt doordat je eigenlijk nergens heen kan.

Daarnaast verwachten we natuurlijk wel dat alles gewoon door gaat zoals altijd en als dat niet lukt levert dat frustratie op. Wees daarom wat liever voor jezelf, leg de lat vooral ook wat lager, verwacht wat minder veel van jezelf, want het hoeft niet allemaal perfect of in een keer goed (spreek net zo goed tegen mezelf als ik dat nog eens zeg hoor!). Zelf heb ik besloten om de lat wat lager te leggen door wat minder vaak op social media te posten, wat minder vaak blogs te schrijven. Zodat ik tijd overhou voor andere dingen die ik ook mega leuk vindt! Waaronder natuurlijk mijn ultieme vorm van liefde voor mijzelf: handwerken en haken.

Vrouw die met een lach zit te haken, waaruit liefde voor handwerken blijkt

Bij zelfliefde hoort.. zelfzorg

Het is in deze periode heel belangrijk goed voor jezelf te zorgen. Dingen te doen waar je blij van wordt, waar je weer energie van krijgt en alles weer lekker gaat stromen. Het zal je vast niet verbazen dat ik daarvoor naar de haaknaald grijp. Het was uiteindelijk het verminderen van stress dat mij tot haken en breien aangetrokken heeft. En gelukkig werkt het nog steeds ontspannend voor me, lekker een film of serie aan op netflix en gaan. Of iets moois nieuws verzinnen of gewoon even iets makkelijks wat tomeloos weg te haken is.

Maar voor verschillende mensen houdt selfcare, voor jezelf zorgen, lief zijn voor jezelf, iets anders in. Dat kan zijn met je handen bezig zijn, net als bij mij. Maar je kan ook denken aan:

  • Wandelen
  • Netflix (of op een andere manier een film of serie kijken)
  • Tijd met familie doorbrengen
  • Juist tijd voor jezelf nemen
  • Creatief bezig zijn
  • Mediteren
  • Lekker uitslapen
  • Warm bad

Of misschien werkt er wel iets heel anders heel goed voor jou! Wat het ook mag zijn, zorg ervoor dat je dingen doet waar je blij van wordt en die je weer energie geven.

Maar, mocht jij nou zelf ook graag de haaknaald willen pakken. Of eens willen proberen of dat voor jou ook ontspannend werkt. Lees dan nog snel even verder want ik heb een aantal hele toffe producten die daar perfect bij aansluiten!

Liefde… voor haken en handwerken

Voor mij is haken dus echt zelfliefde en zelfzorg. Want het helpt mij volledig te ontspannen. Ook zijn er allerlei wetenschappelijke redenen waarom haken ontspannend werkt, dus geheel uit de lucht gegrepen is het niet 😉

Voor de al ervaren haakster

Als jij al weet dat haken voor jou ook ontspanning oplevert dan raad ik je van harte aan om eens de Happy Me Box te bekijken. Met het abonnement krijg je elke maand een prachtig pakket met een uniek patroon, materialen en een leuke goodie thuisgestuurd. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een eenmalig pakket om eens te kijken of het wat voor je is.

Daarnaast kun je ook gewoon in mijn winkel een tof patroon uitzoeken om lekker mee te gaan haken en zo volledig jouw liefde voor handwerken te laten zien.

Voor de nog niet haakster

Of natuurlijk de nog niet zo ervaren haakster. Zelf zal je weten in hoeverre je al een patroon kunt lezen en de verschillende steken kunt haken. Dus ook als je al wel wat ervaring hebt, maar nog niet zoveel dan zijn de volgende twee dingen wellicht tof voor je. Zodat jij ook eens kunt gaan proberen of handwerken voor jou ook liefde voor jezelf en zorgen voor jezelf kan zijn.

Haakworkshops

Of je nu nog helemaal niet kunt haken of al wat ervaring hebt, je bent altijd welkom bij een van mijn haakworkshops. Naast de workshops in Diemen kun je ook kiezen voor een workshop op locatie. Dan kom ik gewoon gezellig naar jou toe en jou (en je vriendinnen, zussen, collega’s, etc) vertellen hoe je moet haken. Natuurlijk zitten alle materialen al bij de prijs in, dus je hoeft helemaal nergens meer om te denken.

Online cursus haken

Naast de workshops heb ik ook de Haak Helden Academy. Deze toffe academie is eigenlijk gewoon een super gave haak cursus. Ik neem je van begin tot eind mee in het haken. Van het vasthouden van je haaknaald en het lezen van een patroon tot het haken van bijzondere steken. En alles er tussenin natuurlijk.

Op de manier die je wellicht inmiddels van mij gewend bent: met veel video’s met super duidelijke uitleg. Met alle materialen die je nodig hebt. Je hoeft niet meer (zoals bij andere online cursussen…) materialen te bestellen of bij te bestellen. Je kunt kiezen om proeflapjes te oefenen of gewoon meteen met het patroon van die module te beginnen. De keuze is geheel aan jou! En natuurlijk blijf je voor altijd toegang houden en krijg je gedurende die tijd mijn ondersteuning erbij. Dus als je vragen hebt help ik je verder. Zo kun je op een veilige, ontspannen en fijne manier ontdekken of haken ook jouw manier van liefde voor jezelf met handwerken kan zijn.

Shop de producten uit deze blog

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Meld je aan en wees altijd op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes. Krijg een e-book vol haakinspiratie in je mailbox als je je nu aanmeld!

Haak aan!

Meld je aan en wees als eerste op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes.
Krijg een gaaf e-book in je mailbox als je je nu aanmeld!

Cora's Knit Knacks

Tarwekamp 136
1112HJ Diemen
info@corasknitknacks.nl
085 - 000 48 28

Btw id: NL001219089B39
KvK nummer: 68878982

Volg mij op

Betaalopties

iDeal betaalmethode Paypal betaalmethode Mastercard betaalmethode Visa bethaalmethode
Bancontact betaalwijze logo
Keurmerk webwinkel

Cora's Knit Knacks is leverancier van Hoooked garens en vertegenwoordiger van Rosarios 4 garens

© 2018 - 2024 Cora's Knit Knacks