De 5 leukste gratis patronen voor gehaakte ijsjes

photo-1501443762994-82bd5dace89a-1920w

Elk jaar denk ik in de zomer, “ooooh, ik ga van die leuke ijsjes maken voor volgend jaar!” Als leuke sleutelhangers of tashangers! En tja, dan word het herfst en winter en vergeet ik het weer.. Nou dit jaar is dat dus ook zo gegaan. Ik zie nu overal de leukste patronen voor gehaakte ijsjes langs komen! En weer denk ik, oh, had ik nou maar… 

En om dat te doorbreken heb ik hier de leukste gratis patroontjes op een rij gezet! Dus ben jij ook lekker creatief? Neem dan eens een kijkje naar deze vijf leuke, gratis patroontjes!

1. Dubbellikker van DutchLittleDots

Haakpatroon dubbellikker ijsje

Wie kent ze nou niet, dubbellikkers! Ik vind ze heerlijk als het heel warm is. Ik ben sowieso een waterijs mens denk ik, haha. Als tiener heb ik ze veel gegeten want het is zo’n leuk uniek ijsje met die twee stokjes!

Met dit gratis patroon van DutchLittleDots kun jij zelf zo’n leuk ijsje gaan haken. Als sleutelhanger of gewoon om mee te spelen.

2. IJsjes van Drops

Drops Design heeft ook een super leuk patroon voor een gehaakt ijsje ontworpen. Deze is vooral heel leuk om mee te spelen! Want het is namelijk een los hoorntje en en los ijsbolletje. Daarmee kan je dus eindeloos variëren! Dus, welke smaken maak jij allemaal?

Oh en als je toch liever het bolletje aan het hoorntje vast haakt dan hebben ze daar ook nog drie super leuke patroontjes voor. 

Je kan het patroon voor het gehaakte ijshoorntje met losse bolletjes ijs hier vinden.

Drops patroon ijsje

3. Raket van HaakBrei-n

Patroon raket ijsje

Op pinterest kwam ik deze raket tegen. Hoe gaaf is die? Meteen lekker duidelijk en lekker herkenbaar! Want, wie kent de raket niet? 

Ik vind deze altijd heerlijk verfrissend als het erg warm weer is. Lekker fris en fruitig. En natuurlijk een oude bekende van vroeger.

Deze super coole klassieker is ontworpen door HaakBrei-n en je kan het patroon voor de raket hier vinden. 

4. Ice Cream van Crochet Cake Sachets

Tot nu toe waren alle patronen voor de gehaakte ijsjes in het Nederlands. Maar nu komen er ook nog even twee Engelstalige omdat ik deze toch wel zo leuk vond dat ik ze toch echt even wilde delen!

Dit is het ijsje van Crochet Cake Sachets. Zij heeft een patroon gemaakt voor een super lief ijsje met een bakje in plaats van een hoorntje. En dan ook nog eens met meerdere smaken ijs! Hoe leuk is dat?

gehaakt ijsbakje

5. Slush puppy tasje van Twinkie Chan

patroon tas in de vorm van een ijsje

Oké, een slush puppy is niet perse een ijsje natuurlijk. Maar oh, wat zijn die lekker! Ik hou er van! Zo lekker verkoelend!

En ik hou ook van dit patroon! Ten opzichte van alle eerder genoemde patroontjes is dit geen amigurumi (knuffeltje) maar een tasje! Hij is dus niet gevuld! Hoe leuk is dat? Wat zou jij er in doen?

Ohja, dit is trouwens het tweede Engelstalige patroon. Deze is super leuke Slushie Cup Drawstring Bag is ontworpen door Twinkie Chan en beschikbaar op haar website!

Eigen patroon

Naast de bovengenoemde patronen voor gehaakte ijsjes heb ik er zelf ook één! Met ijsje Lia kun jij zelf een super schattige sleutelhanger haken. Haar patroon is super geschikt voor beginners en is onderdeel geweest van mijn abonnement om te leren haken!

Het haakpatroon van Lia is geen gratis patroon want hoewel ik hierboven van verschillende ontwerpers gratis patronen genoemd heb weet ik dat het ontwerpen van een haakpatroon veel werk is, zeker als je dit goed wilt doen en met genoeg foto’s erbij. Ik geloof er dus in dat elke ontwerper recht heeft op een vergoeding en bied mijn eigen patronen dus grotendeels als kooppatronen aan om die reden.

Twee gehaakte ijsjes sleutelhangers op een houten ondergrond

En wat vind je van deze patronen? Wordt jij hier net zo enthousiast van als ik? Ga je er eentje maken en wat ga je er dan mee doen? Aan je tas hangen, aan een sleutelhanger? Of misschien wel nog iets heel anders?

Shop de producten uit deze blog

Alle bovenstaande foto’s bij de patronen van andere ontwerpers dan ik zijn © door de betreffende ontwerpers en niet van mij.

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Meld je aan en wees altijd op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes. Krijg een e-book vol haakinspiratie in je mailbox als je je nu aanmeld!

Haak aan!

Meld je aan en wees als eerste op de hoogte van nieuwe producten, toffe patronen, acties of andere nieuwtjes.
Krijg een gaaf e-book in je mailbox als je je nu aanmeld!

Cora's Knit Knacks

Tarwekamp 136
1112HJ Diemen
info@corasknitknacks.nl
085 - 000 48 28

Btw id: NL001219089B39
KvK nummer: 68878982

Volg mij op

iDeal betaalmethode Paypal betaalmethode Mastercard betaalmethode Visa bethaalmethode
Bancontact betaalwijze logo
Keurmerk webwinkel

Cora's Knit Knacks is leverancier van Hoooked garens en vertegenwoordiger van Rosarios 4 garens

© 2018 - 2024 Cora's Knit Knacks